Ζουμερή μακαρονάδα με τόνο, κάππαρη και φρέσκια ντομάτα
Μυρωδάτη μακαρονάδα με τόνο που γινεται στο αψε σβήσε.
- 500 γρ. (1 πακέτο) σπαγκέτι
- 600 γρ. τόνος κονσέρβας, κατά προτίμηση από γυάλινο βαζάκι με λάδι, χοντροθρυμματισμένος
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη - την πετάμε)
- 100 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας (δίνει ένταση στο φαγητό, αλλά, αν δεν μας αρέσει, δεν το βάζουμε)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, προτιμότερο καυτερή
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τον τόνο, το σκόρδο, την ντομάτα και την κάππαρη και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα-ίσα να ζεσταθούν τα υλικά καλά και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη «σάλτσα» τόνου. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε το μαϊντανό, περιχύνουμε με το ξίδι (αν το βάλουμε) και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Τα έντονα συστατικά αυτής της μακαρονάδας θέλουν να ακουμπήσουν πάνω στις διακριτικές τανίνες ενός ροζέ κρασιού από Ξινόμαυρο ή Syrah.