Σήμερα μαγειρεύουμε

Γλώσσες με μανιτάρια και τζίντζερ

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Εύκολο και γρήγορο φαγητό με μοναδικό κόπο το καθάρισμα και το κόψιμο των μανιταριών. 

Υλικά
  • 4 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το καθένα), φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια καφέ ή άσπρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 120 ml λευκό κρασί, προτιμότερο Μοσχάτο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. γλυκού σε σκόνη)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15΄ Παρασκευή 20΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, όπως περιγράφουμε εδώ και τα κόβουμε σε φετάκια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το τζίντζερ και κάνουμε ένα ανακάτεμα. 

 

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι, βάζουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού και το κρασί. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο με μανιτάρια και λίγη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με άφθονο αλατοπίπερο και, αν έχουμε, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο με 1 δαφνόφυλλο και 4-5 μπαχάρια. 

 

Στο ποτήρι Ας ανοίξουμε ένα μπουκάλι καλό ξηρό Μοσχάτο κρασί από τη Λήμνο ή από τη Σάμο και, αφού το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα, το υπόλοιπο να το κρυώσουμε καλά και να συνοδεύσουμε με το ψάρι μας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ