Πράσινες, τσακιστές, θρούμπες, ξιδάτες, κολυμπάδες ή αλμάδες, οι ελιές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό τραπέζι, όλες τις εποχές και σε όλες τις πιθανές εκδοχές· πόσω μάλλον τη Σαρακοστή.
Μυρωδάτο πιάτο, μ’ έναν κόπο. Στο ίδιο ταψί ψήνονται τόσο οι κεφτέδες όσο και η γαρνιτούρα τους.
Προτείνουμε να προτιµήσετε το καπνιστό σύγλινο και λουκάνικα µε πορτοκάλι ή µε πράσο.
Και ζυμαρικά, και χόρτα, και φέτα, όλα σε ένα φοβερό φαγητάκι.
Το φαγητό αυτό, το έφεραν οι Μαλτέζοι στην Κέρκυρα και σηµαίνει "ανακάτεµα, ακαταστασία".
Γιατί ο ορισμός του μπάρμπεκιου είναι οι χοιρινές μπριζόλες!
Αυτό είναι το γιουβετσάκι του καλοκαιριού, θρεπτικό και χορταστικό, θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!