Σε όσα πιάτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σύγλινο, αναγκαστικά θα «πάρουμε» μαζί και μπόλικο από το πεντανόστιμο αλλά βαρύ χοιρινό λίπος του. Για να το ελαφρύνουμε λίγο, το αχνίζουμε πρώτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαζί...
Λαβράκι ή τσιπούρα στο αλάτι! Εξαίρετο πιάτο με «φυσική» νοστιμιά, αλλά, παρόλη την απλότητά του, έχει και τα μυστικά του. Το βασικότερο όλων είναι να χρησιμοποιήσουμε χονδρό αλάτι και όχι ψιλό, μαγειρικό. Υπολογίζουμε περί τα 3 κιλά...
Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε το κρέας της αρεσκείας μας και να ζητήσουμε να μας το κόψουν (ή να το κόψουμε εμείς), από το να αγοράσουμε έτοιμα σουβλάκια που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία. Ετσι, επιλέγουμε ακριβώς το κομμάτι του...
Ένα πακέτο φακές ή ρεβίθια ταΐζει περίπου 6 - 8 άτομα και κοστίζει κατά μέσο όρο 1,5 - 2 €. Επίσης, τα όσπρια αυτά μας δίνουν πολλά μαγειρέματα (από σούπες και κατσαρολάτα -κοκκινιστά ή λεμονάτα- μέχρι πουρέδες και κεφτεδάκια) κάτι που τα καθιστά τα...
Η έξτρα δυνατή φωτιά που πετυχαίνουν οι επαγγελματικοί φούρνοι των σεφ, είναι το μυστικό για ρόδινα, υπέροχα καραμελωμένα ψητά λαχανικά. Για να το πετύχουμε αυτό: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στην υψηλότερη που διαθέτει η συσκευή. Μετά,...
Κάθε τόσο βλέπουμε στις συνταγές μικροποσότητες υγρών (π.χ. 10, 20, 30 ή 25 ml) και μας πιάνει πονοκέφαλος. Πώς να μετρήσουμε τόσο μικρές δόσεις, όταν τα περισσότερα δοχεία υγρών ξεκινούν από τα 100 ml; Μια βόλτα στα καταστήματα με επαγγελματικό εξοπλισμό...
Επιλέγουμε συσκευασμένα φιλέτα από επώνυµες εταιρείες, καθότι τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες για την ασφάλεια και την υγιεινή του προϊόντος. Χύμα αγοράζουμε µόνο από κρεοπώλη της εμπιστοσύνης µας, καθώς ενδέχεται οι συνθήκες...
Κουζίνα δίχως μπαχαρικά είναι μια κουζίνα «ορφανή». Τα μπαχαρικά μάς δίνουν τα πάντα και απαιτούν ελάχιστη φροντίδα. Οι εχθροί των μπαχαρικών είναι η υγρασία, το φως του ήλιου και η ζέστη. Επομένως τα διατηρούμε σε μέρος ξηρό και δροσερό...