Όταν μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια συνήθως αποκτούν ένα σκούρο, μάλλον άσχημο χρώμα στο μαγείρεμα. Για να το αποφύγουμε δοκιμάζουμε κάτι απλό: Ρίχνουμε 1 - 2 κουτ. γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύονται τα κρεμμύδια....
Οταν ψήνουμε απλό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, μια ωραία ιδέα είναι η εξής: Ανασηκώνουμε προσεκτικά το δέρμα του κοτόπουλου πάνω από το άνοιγμα της κοιλιάς του, εκεί δηλαδή που το δέρμα είναι παχύ, βάζουμε τα δάχτυλά μας κάτω από το δέρμα και...
Όχι, αν συντηρηθεί σωστά. Αν και η νομοθεσία θέτει ως όριο για τη λήξη του μελιού τα 3 χρόνια, στην πραγματικότητα αν συντηρηθεί σε κατάλληλες συνθήκες δεν λήγει. Γι’ αυτό, φροντίζουμε να το φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό, π.χ. σε ένα...
Το κοτόπουλο δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση αν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από 45 λεπτά, γι’ αυτό είναι καλό να το ψωνίζουμε στο τέλος κατά την επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ, ώστε να παραμένει λιγότερη ώρα εκτός ψυγείου. Στο σπίτι,...
Ντόπια μυρωδάτα βότανα, πλήθος μπαχαρικών, μαύρη ζακυθινή σταφίδα ΠΟΠ, κρασιά και λάδια, σε ένα μικρό αλλά πλήρες παντοπωλείο στην πόλη της Ζακύνθου.
Το μικρό στέκι στη Γλυφάδα φημίζεται για τα «νεγράκια» του αλλά και μία από τις καλύτερες τυρόπιτες κουρού στην πόλη.
Κρητικά -και όχι μόνο- προϊόντα σε ένα μικρό μαγαζί στην Ηλιούπολη που ανανεώνει συνεχώς την γκάμα του.