Άγγελος Ρέντουλας

  • Τι χρώμα να έχει το χταπόδι

    Φρέσκο ή φρεσκοκατεψυγμένο και καλοδιατηρημένο είναι το χταπόδι που έχει χρώμα άσπρο-γκριζωπό. Αν κοκκινίζει, σημαίνει πως είναι κάποιων ημερών ή έχει ταλαιπωρηθεί από απανωτές καταψύξεις και αποψύξεις.

  • Το κουρκούτι να είναι παγωμένο

    Το κουρκούτι στο οποίο βυθίζουμε υλικά για τηγάνισμα, πρέπει να είναι κρύο, γι’ αυτό και το διατηρούμε μέσα σε παγωμένο μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μπολ που βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο παγάκια. Οσο πιο κρύο είναι το κουρκούτι,...

  • Πώς αποψύχουμε σωστά;

    Για να ξεπαγώσουμε κατεψυγμένα τρόφιμα χωρίς τον κίνδυνο να αλλοιωθούν, τα αφήνουμε πρώτα να αποψυχθούν στην ψύξη και μετά τα βγάζουμε εκτός ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε νερό αποψύχουμε μόνο προϊόντα που το νερό ήταν το...

  • Ποτέ κρύο νερό σε καυτά σκεύη

    Όταν τελειώσουμε με το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα και θέλουμε να βάλουμε για πλύσιμο το σκεύος που χρησιμοποιήσαμε, δεν το καταβρέχουμε ποτέ με κρύο νερό όσο είναι καυτό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σκευρώσει. Είτε το αφήνουμε να κρυώσει εκτός...