Άγγελος Ρέντουλας

  • Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;

    Κόβουμε και πετάμε 2 εκ. από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια, «ξεφλουδίζουμε» τα 4-5 εκ. της βάσης του στέλεχους που απομένει με το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιμοποιούμε για το ξεφλούδισμα των καρότων ή των πατατών, για να απομακρύνουμε...

  • Τρίψτε το πιπέρι

    Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε ολόκληρους κόκκους πιπεριών και να τους τρίβουμε μόνοι μας πάνω από κάθε φαγητό, γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο αρωματικό από το πιπέρι που πωλείται έτοιμο τριμμένο σε σκόνη. Γι’ αυτό θα χρειαστούμε ένα...

  • Το τσιγάρισμα του σκόρδου

    Όταν η συνταγή απαιτεί να τσιγαρίσουμε ή να σοτάρουμε σκορδοκρέμμυδα ξεκινάμε πρώτα με τα κρεμμύδια τα οποία τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν και μετά βάζουμε το σκόρδο, το οποίο δεν αφήνουμε περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα,...

  • Να «ιδρώσουν» τα τυριά

    Η γεύση και το άρωμα των τυριών αναδεικνύονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό θυμηθείτε να τα βγάλετε 15 λεπτά περίπου προτού τα σερβίρετε.

  • Μαυρίζουν οι αγκινάρες;

    Όταν καθαρίζουμε αγκινάρες, φροντίζουμε να τις τρίβουμε με μια λεμονόκουπα καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρίσματος για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια, τις βουτάμε σε ένα μπολ με λεμονόνερο, όπου τις αφήνουμε μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.