Δεν είναι μόνο τα ξερά φυλλαράκια του δεντρολίβανου που αγκυλώνουν στο στόμα, είναι και τα φρέσκα που όταν ψήνονται φρύγονται και γίνονται κι αυτά σαν «βελόνες». Για να αποφύγουμε αυτό το δυσάρεστο εφέ, φροντίζουμε να ψιλοκόψουμε τα φρέσκα...
... «Μπρρρ» είπε μόλις μπήκε και χώθηκε μεμιάς στην κουζίνα να φτιάξει κάτι να συνέλθει. «Σούπα, τι άλλο;» σκέφτηκε. Αλήθεια, τι άλλο καλύτερο;
Για να ξαναγίνουν τραγανά τα φύλλα της πίτας που έχετε φυλαγμένη στο ψυγείο, ραντίστε την επιφάνειά της με λίγες σταγόνες νερό προτού τη ζεστάνετε στο φούρνο (κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα).
Τα λεμόνια εισαγωγής (και μερικές φορές και τα ντόπια) κερώνονται, δηλαδή μετά τη συγκομιδή τους απολυμαίνονται με μυκητοκτόνα και επικαλύπτονται με παραφίνη. Με αυτόν τον τρόπο, μεγιστοποιείται ο χρόνος συντήρησής τους, αντέχουν δηλαδή...