Σπάνια βρίσκει κανείς ένα τόσο «ολοκληρωμένο» εστιατόριο.
Aν μια συνταγή απαιτεί αμύγδαλα ασπρισμένα ή λευκά (δηλαδή χωρίς τη φλούδα) κι έχουμε μόνο με τη φλούδα τους, μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε μόνοι μας εύκολα ως εξής: τα ζεματίζουμε σε νερό που κοχλάζει για 2 - 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν...
Αν χρησιμοποιήσουμε μόνο τους κρόκους των αυγών για να φτιάξουμε ένα γλυκό, επ’ ουδενί λόγω δεν πετάμε τα ασπράδια. Τα βάζουμε σε δοχείο αποθήκευσης με καλό κλείσιμο και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μετά από 3 ημέρες, μπορούμε να τα...
«Δεν πετάμε τίποτα» συμβουλεύουν μάγειρες και σεφ κι ένας τρόπος να το κάνουμε πράξη στην κουζίνα είναι η παρασκευή σπιτικών ζωμών. Σκληρά κοτσάνια μυρωδικών, εξωτερικά φύλλα και κοτσάνια λαχανικών, κόκκαλα από κρεατικά, κεφάλια και...