Δεν την πιάνει το μάτι σου αυτήν τη μικρή τζελατερία των Ιωαννίνων. Χωμένη σε ένα στενό μακριά από το κέντρο, αντέχει κοντά 35 χρόνια.
Ορισμένες συνταγές ζητούν οι μελιτζάνες να είναι καθαρισμένες «μία ναι, μία όχι», δηλαδή ξεφλουδισμένες ριγωτά. Αυτό το κάνουμε σε μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες) ή σε μελιτζάνες που έχουμε την υποψία ότι μπορεί να είναι πικρούτσικες, για να...
Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να μαγειρέψουμε τις μελιτζάνες, αφού τις ξεπικρίσουμε όπως προαναφέραμε, πρέπει να τις περάσουμε από το τηγάνι ή να τις ψήσουμε. Συγκεκριμένα: Πολλοί σεφ υποστηρίζουν ότι το τηγάνισμα αναδεικνύει στο έπακρον τη...
Θέλουν ξεπίκρισμα; Ναι, τουλάχιστον οι φλάσκες. Αφού τις κόψουμε καταπώς ορίζει η συνταγή, καλό είναι να κάνουμε αυτό που έκαναν εμπειρικά οι παλιές νοικοκυρές: τις βάζουμε σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει χοντρό αλάτι (περίπου 1 γεμάτη κουτ....
Πως θα επιλέξουμε τις πιο γλυκές μελιτζάνες!
Πολλοί επαγγελματίες αλλά και οικιακοί μάγειρες συμφωνούν στο οτι όσο φθινοπωρίζει ο καιρός, τόσο πιο γευστικές είναι οι μελιτζάνες.
Με πλούσια κτηνοτροφική και τυροκομική παράδοση, η Τραχειά Αργολίδος παράγει έκτακτα τυριά που δυστυχώς δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα οι τυροπώλες των μεγαλουπόλεων.
Νόστιμα λαδερά και μαγειρευτά, άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με βασιλιά το φημισμένο υδραίικο καλαμάρι που οι ντόπιοι μαγαζάτορες μαζεύουν από νωρίς για να έχουν το καλοκαίρι. Αυτά θα βρεις στις ταβέρνες και στα εστιατόρια του διατηρητέου...