Άγγελος Ρέντουλας

  • Λαχανοσαλάτα «τουρσί»

    Καμιά φορά, για να φτιάξω λαχανοσαλάτα κάνω το εξής κόλπο που μου έδειξε φίλος σεφ: Από την προηγουμένη ψιλοκόβω το λάχανο (λευκό ή λευκό και κόκκινο μισό-μισό), το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ (το κόκκινο το βάζω σε άλλο μπολ για να μη ξεβάψει στο λευκό),...

  • Πως καθαρίζουμε τα κάστανα;

    Από όλες τις συμβουλές που κατά καιρούς μου έχουν δώσει για το καθάρισμά τους, έχω κατόπιν επανειλημμένων δοκιμών καταλήξει στα εξής: Αν θέλουμε να μείνουν ολόκληρα, ώστε να τα παρουσιάσουμε ως γαρνιτούρα στο ψητό ή μαγειρευτό κρέας, ακολουθούμε...

  • Πράσα χωρίς χώματα

    Για να καθαρίσουμε τα πράσα, κόβουμε και πετάμε τη ρίζα με τα «μουστάκια» και τις σκληρές πράσινες απολήξεις τους. Χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος τους. Επίσης, χαράσσουμε κατά μήκος τα πράσα, όχι βαθιά, ώστε να...