Άγγελος Ρέντουλας

  • Ποια μύδια δεν τρώμε

    Όσα φρέσκα μύδια είναι ανοιχτά προτού μαγειρευτούν και όσα παραμείνουν κλειστά μετά το μαγείρεμα, δεν τα καταναλώνουμε.

  • Περί αποξηραμένων μανιταριών

    Τα αποξηραμένα μανιτάρια δίνουν βαθιά γεύση «υγρού δάσους» στα φαγητά. Τα βρίσκουμε σε φακελάκια ή σε κουτιά (και σε ορισμένες περιπτώσεις και χύμα) σε καλά ντελικατέσεν, παντοπωλεία αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Για να τα...

  • Πετσέτα στο πιλάφι

    Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του πιλαφιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να το σερβίρουμε. Η πετσέτα απορροφά τους υδρατμούς και έτσι το πιλάφι μας δεν κινδυνεύει να λασπώσει.

  • Ζωμός εν τάχει

    Οι ζωμοί νοστιμίζουν τα φαγητά προσδίδοντάς τους βάθος γεύσης. Αν δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε έναν κλασικό ζωμό, μπορούμε να ετοιμάσουμε γρήγορα στην παρασκευή τους «τσάγια» μυρωδικών. Βράζουμε, δηλαδή, στη χύρτα, μυρωδικά (φρέσκα και...