Άγγελος Ρέντουλας

  • Οι μείξεις του κιμά

    Αντικαθιστώντας μέρος του μοσχαρίσου κιμά με χοιρινό ή/και αρνίσιο, οι κιμαδοπαρασκευές μας (μπιφτέκια, κεμπάπ, κεφτέδες) γίνονται νοστιμότερες. Έπειτα από αρκετές απόπειρες θα βρούμε την ακριβή ανάμειξη αλλά και τις αναλογίες του γούστου μας.

  • Ρύζι στα βρώμικα μπουκάλια

    Αν έχετε κάποιο άδειο μπουκάλι που στο εσωτερικό του έχουν μείνει υπολείμματα από το υγρό που περιείχε προηγουμένως (π.χ. κάποιο παχύρρευστο λικέρ) και δεν καθαρίζουν ακόμη κι αν το έχετε μουλιάσει με σαπουνόνερο κάντε το εξής: ρίξτε λίγο ρύζι...

  • Καθαρίζοντας κρεμμυδάκια για στιφάδο

    Για να ξεφλουδίσουμε τα μικροσκοπικά κρεμμύδια για στιφάδο εύκολα και... λιγότερο δακρύβρεχτα κάνουμε το εξής: κόβουμε λίγο τις άκρες τους (αυτή με τα μουστάκια και την άλλη από την αντίθετη μεριά), όχι όμως πολύ βαθιά για να μη διαλυθούν μετά στο...

  • Για να μη «μαυρίσει» ο δυόσμος...

    ... και ο βασιλικός, τα ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν τα προσθέσουμε στο φαγητό. Αυτό ισχύει αν τα βάλουμε στο γαρνίρισμα, γιατί αν πρόκειται να μαγειρευτούν, έστω και λίγο, δεν πρόκειται να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα...