Όπως όλα τα μπαχαρικά, έτσι και ο κόλιανδρος αποδίδει το μέγιστο της αρωματικής του δύναμης αν είναι φρεσκοκοπανισμένος. Ολόκληρους κόκκους κόλιανδρου βρίσκουμε στα μπαχαράδικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Για να γίνει το άρωμα τους πιο...
Μας έφεραν ρίγανη του βουνού σε μάτσα από το χωριό ή την προμηθευτήκαμε από κάποιο από τα μπαχαράδικα της κεντρικής αγοράς της περιοχής μας. Την τρίβουμε με τα χέρια αλλά δεν μας αρέσει η αίσθηση που αφήνουν στο στόμα τα σκληρά, χοντροτριμμένα...
Η μαγειρική του Ζουρνατζή και η οινογνωσία του Καϋμενάκη σε πακέτο απολαυστικόν και σωστά κοστολογημένο.
Τα φασόλια έβρασαν, το ίδιο και τα καρότα και τα σέλινα, όμως η φασολάδα έμεινε με πολύ ζουμί, ενώ μας αρέσει χυλωμένη, πηχτή. Τι κάνουμε; Επ’ ουδενί λόγω δεν συνεχίζουμε να βράζουμε τα στερεά υλικά (φασόλια, καρότα, σέλινα και ό,τι άλλο έχουμε...
Εκλεκτοί ξηροί καρποί, ασυνήθιστα αποξηραμένα φρούτα και δεκάδες άλλοι γευστικοί θησαυροί σε ένα ζηλευτό στραγαλάδικο.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε...
Πολλοί συνηθίζουν όταν βράζουν φακές να πετούν το πρώτο νερό (δηλαδή αφού οι φακές βράσουν 5-10 λεπτά) και να βάζουν φρέσκο, καθώς νομίζουν πως έτσι γίνεται πιο ελαφριά και εύπεπτη η σούπα. Πετώντας το πρώτο νερό, όμως, πετάμε μέρος της νοστιμιάς και...
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξερά φρούτα στο φαγητό, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί ώστε να μαλακώσουν μεν και να «ανταλλάξουν ιδέες» με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού, αλλά να μη λιώσουν και χαλάσουν την όψη του. Για αυτό το λόγο δεν τα...