Αν παρά το ότι είστε σε νησί ξυπνήσει η Ρούμελη μέσα σας, ιδού μια ψητουδερί πραγματικά αξιόλογη.
Γεμίστε ένα δοχείο με νερό και βυθίστε το εν λόγω αυγό. Αν «κάτσει» ξαπλωτό είναι φρέσκο. Αν πάλι κάτσει όρθιο είναι κάποιων ημερών. Αν αναδυθεί στην επιφάνεια, είναι κατά πάσα πιθανότητα πολυκαιρισμένο.
Μαστόρικο τηγάνι και ψαράκια στη σχάρα σε μια παλιά γειτονιά του Πειραιά.
Αφαιρώντας τα σπόρια από το εσωτερικό φρέσκων και ξερών, μικρών και μεγάλων, καυτερών πιπεριών μειώνουμε την καυστικότητά τους.
Όταν μεταχειριζόμαστε καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές είναι προτιμότερο να φοράμε γάντια κουζίνας γιατί διαφορετικά οι «καυτερές» ουσίες μένουν στα χέρια και, αν κατά λάθος, ακουμπήσουμε τα μάτια μας ή το στόμα μας, το τσούξιμο ή η...
Για να μη «λαπαδιάσουν» τα ζυμαρικά, τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι πραγματικά αλ ντέντε, κόβουμε ένα μακαρόνι στη μέση. Αν στο κέντρο υπάρχει ένας μικροσκοπικός...