Χειροποίητα ζυμαρικά φυσικής ξήρανσης και άλλες νοστιμιές από μια μικρή αλλά θαυματουργή βιοτεχνία.
Ενα αφιλτράριστο αγουρέλαιο από χονδρολιές Χαλκιδικής γίνεται αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε έμπειρους γαστρονόμους κάθε χρόνο.
Aπό τους παλαιότερους στο χώρο, ο Νίκος Παγιαυλάς αγωνίζεται εδώ και 16 χρόνια για το καλό του χώρου. Και απ’ ό,τι φαίνεται, έχει καταφέρει πολλά.
Βασισμένη σε παλιά, οικογενειακή συνταγή και σωστά ωριμασμένη, η γραβιέρα του Μανούσου Τσιτσιρίδη ξεχωρίζει για την πλούσια, μεστή γεύση της.
Στην εκατόχρονη λειτουργία της έχει εκπαιδεύσει γενιές καταρτισμένων επίλεκτων αγροτών και αποτελεί κόσμημα και πόλο έλξης για τη Θεσσαλονίκη.
Στους Κάτω Αποστόλους Κιλκίς, μία οικογενειακή επιχείρηση παράγει εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή.
Η σύγχρονη μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών των Φαρμάκη – Κάτρη στην Αιτωλοακαρνανία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να είναι η σύγχρονη ελληνική κτηνοτροφία.
Οχι μόνο άλλαξε την παραγωγή του από συμβατική σε βιολογική, αλλά το έκανε και με μεγάλη επιτυχία. Ο λόγος για ένας από τους πιο δραστήριους βιοκαλλιεργητές της Αττικής.