Λευτέρης Κανδύλης! Ανακηρύχθηκε χθες ως ο καλύτερος Έλληνας οινοχόος του 2015 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στην Αυστρία το 2017. Κι από εκεί ο δρόμος είναι ανοιχτός για την επόμενη Παγκόσμια αναμέτρηση. Ο Λευτέρης...
Στα μόλις 8 υπνοδωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους του φιλόξενου Hotel du Marc χτυπάει η καρδιά της διάσημης γαλλικής σαμπάνιας.
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας έρχονται στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί τους τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα! Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας, που κατά παράδοση πλέον εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά,...
Το να ανοίγεις κρασιά που «έχουν τα χρονάκια» τους είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα διαδικασία, ένα κλειστό χαρτί, μια έκπληξη που ποτέ δεν ξέρεις αν είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη. Βραδιά εκλογών χθες, κατά παράδοση κάποιοι φίλοι στο σπίτι...
Τα ήσυχα χειμωνιάτικα βράδια, όταν σπάσει η μεγάλη φούρια του σερβιρίσματος, στο οινικού εστιατόριο της Κηφισιάς «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης», ο Πάνος Ζουμπούλης ψάχνει στην προσωπική του κάβα. Παλιές χρονιές, ετικέτες που δεν υπάρχουν πια,...
Τα κλισέ επιβάλλουν: κόκκινα κρασιά με το κρέας, λευκά κρασιά με το ψάρι, κόκκινα κρασιά με τα τυριά. Ομως τα κλισέ πρέπει να ανατρέπονται στο όνομα της αναζήτησης νέων γευστικών εμπειριών.
Το δοκίμασα για πρώτη φορά στο διαγωνισμό κοκτέιλ της Pernod Ricard στην Αθήνα και μου έκλεψε την καρδιά! Παλαιωμένο τζίν! Η κλασσική συνταγή του γνωστού και αγαπητού λονδρέζικου Beefeater dry gin με άλλη οπτική. Χειροποίητη παραγωγή, μικρές ποσότητες,...