Πολλοί ζητούν την μπίρα τους «χωρίς αφρό, παρακαλώ!». Ο ρόλος του αφρού, όμως, δεν είναι διακοσμητικός. Την προστατεύει από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και κατά συνέπεια από την οξείδωση που θα επηρεάσει τα γευστικά και αρωματικά...
Είναι η πιο γνωστή κατηγορία μπίρας στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής. Οι μπίρες που σας έρχονται αμέσως στο μυαλό είναι lager. Είναι συνήθως ξανθές με ευχάριστη ελαφριά γεύση. Η lager συνοδεύει ιδανικά πιάτα χοιρινό...
Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος διαφέρει από είδος σε είδος. Γενικά, μπορούμε να πούμε πως:οι ελαφριές μπίρες πίνονται στους 5°Cοι μεσαίας πυκνότητας στους 8°Cοι βαριές πληθωρικές μπίρες στους 12°C Οι ειδικοί στέκονται αρκετά ελαστικοί...
Ο ταραµάς καθορίζει τα πιάτα στα οποία συµµετέχει. Ας αρχίσουµε από τα κλασικά και δοκιµασµένα: παραδοσιακή ρετσίνα µε ρουστίκ υπόσταση (όχι οι πολύ φινετσάτες της νέας εποχής), αλλά και λευκά κρασιά, όπως είναι µια κρητική...
Μια κηφισιώτικη πρόταση για υψηλή γαστρονοµία µε καλές πρώτες ύλες και φαντασία, χωρίς υπερβολές.
Πολλές εκπλήξεις περιμένουν οινόφιλους και λάτρεις της καλής κουζίνας στο τεύχος που κυκλοφορεί.
Σερβίρουμε:το γλυκό κόκκινο κρασί στους 12-14 ºCτο γλυκό λευκό κρασί στους 10 ºCτα αποστάγματα στους 18 ºC Η βότκα θα πρέπει να βγει παγωμένη, από την κατάψυξη.
Σερβίρουμε:τη σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά στους 8 ºCτα λευκά κρασιά στους 10 ºCτα ροζέ κρασιά στους 11-12 ºC Τα κόκκινα κρασιά καλό θα είναι να μη βρίσκονται στο ψυγείο, αλλά σε θερμοκρασία που να μην ξεπερνάει τους 18 ºC.