Βυθίζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα, προτού ετοιμάσουμε τα σουβλάκια, ώστε να μην καούν ή να ξεφλουδίσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μεταλλικές σούβλες που επαναχρησιμοποιούνται.
Για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα από σαλατικά, χόρτα και μυρωδικά, γεμίζουμε μια μεγάλη λεκάνη με νερό βρύσης, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας ξίδι και τα βυθίζουμε μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά, οπότε τα χώματα θα κατακάτσουν...
Δείτε κι εσείς μήπως είστε ένας από τους τυχερούς.