Γαστρονόμος

  • Με το υπόλοιπο ψητό κρέας φτιάχνουμε πλούσια σάλτσα για φαρφάλες

    Υλικά για 4 άτομα: περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπο ψητό ψαρονέφρι ή κοτόπουλο ή μπριζόλα, σε κυβάκια, 1 πακέτο φαρφάλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά, 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1...

  • Μεταγγίζουμε το ελαιόλαδο σε γυάλινα μπουκάλια

    Το ελαιόλαδο οξειδώνεται όταν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Επομένως, ο λόγος που ταγγίζει το ελαιόλαδο μέσα στον μεγάλο, 17κιλο τενεκέ δεν είναι, όπως πιστεύουν ορισμένοι, η επαφή του με τον λευκοσίδηρο, από τον οποίο είναι φτιαγμένος ο περιέκτης....

  • Οι ελιές σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο

    Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε τις ελιές επιμηκύνοντας το χρόνο ζωής τους είναι να τις αποθηκεύσουμε σε δοχεία με καλό κλείσιμο, κατά προτίμηση από γυαλί (που είναι αδρανές υλικό και δεν αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα), στο ψυγείο. Το σκεύος...

  • Μπαχαρικά: μικρές ποσότητες σε μικρά βάζα με καπάκι

    Εχθροί των μπαχαρικών (όπως και όλων των τροφίμων) είναι η υγρασία, το φως του ήλιου και η ζέστη. Επομένως, τα διατηρούμε σε ντουλάπι που δεν το βλέπει ο ήλιος και μακριά από την κουζίνα ή άλλη πηγή θερμότητας ή υγρασίας. Αν τα έχουμε αγοράσει χύμα,...

  • Καλοκαιρνά χόρτα

    Τα έχουμε συνηθίσει βραστά. όμως, όταν μαγειρευτούν, δίνουν εξαίσια αποτελέσματα. Το αποδεικνύουν δεκάδες τοπικές συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα

  • Μελιτζάνες για σαλάτες, λαδερά και στο ταψί

    Η μελιτζάνα εντάχθηκε με μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια μαγειρική, εμπλουτίζοντας το καλοκαιρινό μας εδεσματολόγιο με πεντανόστιμα πιάτα, κάποια τοπικά και κάποια τόσο πολυμαγειρεμένα σε όλη τη χώρα

  • Τα πάντα για τις μπάμιες

    Οι Γάλλοι τις αποκαλούν ελληνικά κέρατα, το όνομά τους όμως το πήραν από τους Αραβες και τους Ανατολικοαφρικανούς.