Γαστρονόμος

  • Με το υπόλοιπο μπριάμ φτιάχνουμε κεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

    Υλικά (για περίπου 10 τεμάχια): περίπου 2 φλιτζ. τσαγιού υπόλοιπο μπριάμ, 1 αυγό, 1/2 - 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη, 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, καθαρισμένη, 2 κουτ. σούπας αλεύρι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι ή άλλο κίτρινο...

  • Το υπόλοιπο γιουβέτσι γίνεται κροκέτες

    Υλικά (για περίπου 12 τεμάχια): περίπου 200 γρ. μαγειρεμένο κρέας από γιουβέτσι (ή όσο περίσσεψε), το κριθαράκι από το γιουβέτσι (θα χρειαστούμε συνολικά 3 - 4 φλιτζάνια. Αν τα περισσεύματα από το γιουβέτσι δεν αρκούν, συμπληρώνουμε με ψίχουλα ψωμιού,...

  • Nτομάτα παντού

    Χρειάστηκε μόλις ένας αιώνας για να κοκκινίσουν τα φαγητά μας. Και από τότε, δεν νοείται καλοκαίρι στην Ελλάδα χωρίς ντομάτα.

  • Απαραίτητα υλικά αποθήκευσης

    Διάφανη μεμβράνη, χαρτί ψησίματος, αλουμινόχαρτο και ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση τροφίμων είναι απολύτως απαραίτητα, ιδίως η μεμβράνη, για την αποθήκευση τροφίμων στην κατάψυξη. Γυάλινα, αεροστεγή βάζα και τάπερ: Προτιμάμε τα...

  • 10 συμβουλές για έξυπνη συντήρηση στο ψυγείο

    Το ψυγείο διατηρεί τα περισσότερα τρόφιμα σε πολύ καλή κατάσταση για μερικές ημέρες έως και εβδομάδες, ανάλογα με το είδος των τροφίμων. Η θερμοκρασία του θαλάμου συντήρησης πρέπει να κυμαίνεται κατά μέσον όρο από 2° έως 5° C. Τα σύγχρονα ψυγεία...

  • Όσα πρέπει να ξέρουμε για το ψυγείο

     -Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να κυμαίνεται γύρω στους 2 - 5° C και η κατάψυξη από -18° C και κάτω. Τα ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας διαθέτουν ηλεκτρονική ένδειξη για τη θερμοκρασία που επικρατεί στο θάλαμο της ψύξης και της κατάψυξης, τιμές που...