Καλλιόπη Πατέρα

  • Βραβείο Καινοτομίας

    Βιοτεχνολογία και µεράκι

    Μια πρότυπη μονάδα παραγωγής μανιταριών η «Δίρφυς», πλήρως καθετοποιημένη και με καινοτόμα προϊόντα, ξεκίνησε από δύο φίλους που «κόλλησαν» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξαιρετικό προϊόν, οικολογική διαχείριση, διεθνή βραβεία...

  • Βραβείο προϊόντος ευρείας καταναλώσεως

    Κρίθινο παξιµάδι, αληθινό µάννα

    Πώς το πουλείς το ψωμί, Χαρίτο, με το μέτρο ή με την οκά, ρωτούσαν το 1952 οι χωριανοί, σκωπτικά, τον πατέρα του Νίκου, που δεν ήταν φούρναρης, αλλά είχε ανοίξει τον πρώτο φούρνο στον Πλάτανο, Κισσάμου. Ο Νίκος σήμερα, ο δωδεκάχρονος τότε φούρναρης,...

  • Βραβείο Βιοκαλλιέργειας

    Ελιά, πιο ωφέλιµη και από το ελαιόλαδο

    Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών είναι το ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει ένας σύγχρονος Αγροτικός Συνεταιρισμός: Εξαιρετικό επώνυμο προϊόν, προστασία των συμφερόντων των αγροτών, βιολογική καλλιέργεια μιας ολόκληρης περιοχής,...

  • Παξιμάδια Τσατσαρωνάκης

    Tο «µάννα» εκ Χανίων

    Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας που φτιάχνει τα πιο δημοφιλή παξιμάδια και κουλούρια της αγοράς.

  • Κασέρι Ξάνθης

    Ελληνική ντελικατέτσια

    Κασέρια υπάρχουν πολλά, το ΠΟΠ κασέρι Ξάνθης, όμως, είναι ένα και μοναδικό και το παρασκευάζει επί 30 χρόνια τώρα ο Δημήτρης Χατζηιωαννίδης στα περίχωρα της πόλης.

  • Βόλτα στα μαγαζιά

    Ψωμί από το «Αμαρούσιον»

    Υπέροχο ζυμωτό ψωμί με ξινό προζύμι ψημένο στον ξυλόφουρνο. Πού; Στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου.