Σου με φράουλες και φυστίκια
- 6 μπάλες παγωτό Carte D’Or Φιστίκι, μέρος από το τετράγευστο Gelateria (200 γρ./400 ml)
- 250 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Για τα Σου
- 75 γρ. σκληρό άσπρο αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 2 αυγά
ΔιαδικασίαΠροθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα).
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ζεστάνετε το βούτυρο μαζί με 125 ml νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Μόλις βράσει, ρίξτε το μίγμα του αλευριού από το χαρτί στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε γρήγορα. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα που ξεκολλάει από τις πλευρές της κατσαρόλας (ίσως χρειαστούν μερικά λεπτά).
Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε σιγά σιγά στο ζυμάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα αυγά και το μίγμα να είναι πυκνό και γυαλιστερό. (Το μίγμα πρέπει να πέφτει από το κουτάλι όταν το χτυπήσετε ελαφριά στο χείλος της κατσαρόλας.)
Βάλτε με ένα κουτάλι το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί, φτιάχνοντας έξι μπάλες με διάμετρο 7 εκατοστά, και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Βγάλτε τα σου από το φούρνο και ανοίξτε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος τους ώστε να φύγει ο ατμός που ίσως έχουν μέσα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Κόψτε στη μέση κάθε σου, τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα και βάλτε μερικές φετούλες φράουλα στο κάτω μισό κάθε σου.
Βάλτε από πάνω μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Φιστίκι.
Σκεπάστε με το πάνω μισό κάθε σου και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Σερβίρετε αμέσως.