Προφιτερόλ με στρατσιατέλα
- 200γρ Carte D’Or Stracciatella
- 55γρ Flora Soft με βούτυρο
- 150ml νερό
- 100γρ αλεύρι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 3 αυγά
- 200γρ σιρόπι σοκολάτας
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C/ 200°C (αέρα)
Ζεσταίνουμε το Flora Soft και το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη και χτυπάμε γρήγορα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 δίσκους ψησίματος
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος φουντουκιού αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 10εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό
Βγάζουμε τους δίσκους από το φούρνο και κάνουμε μια μικρή τρύπα σε κάθε προφιτερόλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γεμίζουμε όλα τα προφιτερόλ με μια κουταλιά Carte D’Or Stracciatella.
Τοποθετούμε τα προφιτερόλ σε πιάτο, τα περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.
ΣυμβουλέςΜπορείτε να ετοιμάσετε τα προφιτερόλ από το προηγούμενο βράδυ και απλά να τα γεμίσετε πριν το σερβίρισμα.