Μπανάνες σοτέ με στρατσιατέλα

{
}
Υλικά
  • 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Stracciatella (200 γρ./400 ml)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 μέτριες μπανάνες
  • 100 ml λικέρ Grand Marnier
  • 40 γρ. καστανή ζάχαρη
  • φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά) 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30'

ΔιαδικασίαΛιώνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

Προσθέτουμε το λικέρ (με προσοχή, γιατί πιτσιλίζει). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη και τις τοποθετούμε σε πιάτα.

Βάζουμε από μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Stracciatella στις μπανάνες. 

Σερβίρουμε αμέσως.  

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ