Μπανάνες σοτέ με στρατσιατέλα
Υλικά
- 4 μπάλες παγωτό Carte D’Or Stracciatella (200 γρ./400 ml)
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 μέτριες μπανάνες
- 100 ml λικέρ Grand Marnier
- 40 γρ. καστανή ζάχαρη
- φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30'
ΔιαδικασίαΛιώνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε κατά μήκος και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το λικέρ (με προσοχή, γιατί πιτσιλίζει). Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη και τις τοποθετούμε σε πιάτα.
Βάζουμε από μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Stracciatella στις μπανάνες.
Σερβίρουμε αμέσως.
(0)
Σχολιάστε