Φινανσιέ με ρόδι και σοκολάτα γάλακτος
- 12 κουταλιές παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria (200 γρ./400 ml)
- 115 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι
- 55 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ασπράδια από 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Σπόροι από ένα μέτριο ρόδι, περίπου 100 γρ.
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (180°C για φούρνους με αέρα, με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Τοποθετούμε 12 φορμάκια τάρτας (που καθένα να χωράει περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ) σε ένα ταψί.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, το αφήνουμε να πάρει βράση, κουνώντας κατά διαστήματα το κατσαρολάκι. Όταν το βούτυρο γίνει διαφανές και αρχίζει να παίρνει καστανόχρυσο χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετράμε 80 ml από το τσιγαρισμένο βούτυρο και κρατάμε το υπόλοιπο για να βουτυρώσουμε τα φορμάκια.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και το τσιγαρισμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα βουτυρωμένα φορμάκια. Γεμίζουμε τα σχεδόν μέχρι το χείλος και ψήνουμε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φινανσιέ. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφαιρούμε προσεκτικά από τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.
Τοποθετούμε τα φινανσιέ σε μια πιατέλα. Βάζουμε μια μπαλίτσα παγωτό Carte D’Or Σκούρα σοκολάτα, μέρος από το τετράγευστο La Gelateria σε κάθε φινανσιέ και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
Σερβίρουμε αμέσως.