Ρολό με γέμιση παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο
- 250 – 300 γρ. παγωτό Carte d' Or καϊμάκι
- 125 - 250 γρ. μαρμελάδα βύσσινο
- 4 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι το μείγμα να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Κοσκινίζουμε το κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω το μείγμα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του μείγματος με άλλη μια λαδόκολλα, για να μην πιάσει κρούστα κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και με προσοχή αφαιρούμε την επιφάνεια σιλικόνης (ή τη λαδόκολλα) από τη μια μόνο πλευρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε πάνω στο μπισκότο τη μαρμελάδα. Πάνω από τη μαρμελάδα, απλώνουμε το παγωτό Carte d' Or καϊμάκι. Πιάνουμε το μπισκότο από τη μεγάλη του πλευρά και ξεκολλώντας το σιγά-σιγά από τη λαδόκολλα το τυλίγουμε σε ένα μέτρια σφιγμένο ρολό. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.