Πάστα μπράουνι με παγωτό καραμέλα

{
}
Υλικά
  • 8 μπάλες παγωτό Carte d' Or καραμέλα 
  • 150 γρ. κουβερτούρα 66% - 70% κακάο, τεμαχισμένη
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 2 κουτ. σούπας (κοφτές) κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, κομμένη σε κομματάκια, ή σταγόνες κουβερτούρας
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 25΄ - 30΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

 

Λιώνουμε την κουβερτούρα (66% - 70% κακάο) με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούμε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, ενώ στη δεύτερη βάζουμε τα υλικά σε πλαστικό μπολ κατάλληλο για μικροκύματα και ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600 W, για μερικά δευτερόλεπτα, ανοίγοντας ενδιάμεσα το φούρνο για να ανακατέψουμε το μείγμα.

 

Αφού λιώσουν τα υλικά και γίνουν ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα, αποσύρουμε από το μπεν μαρί (ή τα μικροκύματα) και προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε στη σειρά το αλεύρι, το αλάτι και τα κομματάκια κουβερτούρας (50% - 55% κακάο). Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά. 

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αν κρυώσει πολύ πριν το σερβίρουμε, το ζεσταίνουμε ελαφρώς Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, κόβουμε το μπράουνι σε 16 δίσκους χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ. Βάζουμε σε ένα πιάτο έναν δίσκο μπράουνι, από πάνω μία μπάλα παγωτό Carte d' Or καραμέλα και καλύπτουμε με έναν δίσκο μπράουνι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ