Φρουτένιο κέικ με παρφέ βανίλια

{
}
Υλικά
  • 500 γρ. παγωτό Carte d' Or παρφέ κρέμα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος + λίγο για τη φόρμα
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 αυγά 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 σφηνάκι μπράντι (ή χυμός πορτοκάλι)
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σούπας για τα φρούτα + λίγο για τη φόρμα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 150 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. αμύγδαλα και καρύδια, ανάλατα, ολόκληρα ή χονδροκομμένα
  • σιρόπι καραμέλας, για γαρνίρισμα

 

Μερίδες 6 - 8
Προετοιμασία 1 ώρα Αναμονή Τουλάχιστον 30' Ψήσιμο 1 ώρα

ΔιαδικασίαΧτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με την κρυσταλλική  ζάχαρη  έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το μπράντι (ή το χυμό).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι (τα 230 γρ.) με το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ). 

 

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με τη 1 κουταλιά αλεύρι και τα προσθέτουμε στη ζύμη ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.

 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και  την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα, για περίπου 30 λεπτά. Αδειάζουμε από πάνω το παγωτό Carte d' Or παρφέ και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ώστε να γίνει ομοιόμορφο. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια το γλυκό προς τα κάτω, ώστε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι καραμέλας και βάζουμε τη φόρμα για περίπου 30 λεπτά στην κατάψυξη. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.   

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ