Πάστα με μωσαϊκό και παγωτό μπανάνα
Υλικά
- 8 μπάλες παγωτό Carte d' Or μπανάνα (ή 16 μικρές)
- 4 πακέτα (800 γρ.) μπισκότα πτι μπερ
- 500 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τα ταψιά
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοτριμμένα
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. μέλι
- 100 γρ. κακάο
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 3 - 4 ώρες
Διαδικασία Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε καλά το εσωτερικό (και τα τοιχώματα) δύο ταψιών διαμέτρου περίπου 18 εκ. και πασπαλίζουμε τα τοιχώματά τους με το ψιλοτριμμένο φιστίκι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και το πιέζουμε με το χέρι πολύ καλά προς τα κάτω. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες. Κόβουμε το μωσαϊκό σε τριγωνικά κομμάτια τοποθετούμε ένα κομμάτι σε ένα πιατάκι. Βάζουμε από πάνω μία μπάλα παγωτό Carte d' Or μπανάνα και καλύπτουμε με ένα άλλο τριγωνικό κομμάτι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
(0)
Σχολιάστε