Παρί μπρεστ με διάφορες γεύσεις παγωτό

{
}
Υλικά
  • 1 κιλό παγωτό Carte d' Or σε διάφορες γεύσεις από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt  
  • 125 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 125 γρ. νερό
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι (5 γρ.)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική (5 γρ.)
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 250 γρ. αυγά (περίπου 5 αυγά)· είναι καλύτερα να τα ζυγίσουμε, για να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ποσότητα)
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • κουβερτούρα λιωμένη για γαρνίρισμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
  • λίγες φέτες φράουλας
Μερίδες 16
Προετοιμασία 45' Ψήσιμο 20΄ - 25΄

ΔιαδικασίαΖεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα, ή καλύτερα με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος και το σκεπάζουμε με πετσέτα για να μην ξεραθεί, μέχρι να κρυώσει.

 

Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ, μέχρι να προκύψει μια λεία και μαλακή ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις, όχι στον αέρα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στη μύτη της οποίας έχουμε εφαρμόσει ένα κορνέ με φαρδύ, οδοντωτό στόμιο. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε πάνω της 16 μικρές ή 8 μεγάλες κουλούρες. Ψήνουμε έως ότου ροδίσουν καλά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο για 20 – 25 λεπτά. Αφήνουμε τις κουλούρες να κρυώσουν.

 

Κόβουμε προσεκτικά τις κουλούρες στη μέση. Στα μισά κομμάτια βάζουμε μία μπάλα παγωτό Carte d' Or της αρεσκείας μας από την πολυσυσκευασία, μία φετούλα φράουλα, μία ροζέτα σαντιγί και μία μπάλα παγωτό Carte d' Or άλλης γεύσης. Συνεχίζουμε εναλλάξ. Μόλις καλυφθούν οι μισές κουλούρες καλύπτουμε με τις άλλες μισές. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ