Σοκολατένια πάβλοβα με παγωτό φράουλα

{
}
Υλικά
  • 300 – 500 γρ. παγωτό Carte d' Or φράουλα μαρέγκα 
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί
  • 125 γρ. φράουλες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • νιφάδες σοκολάτας, για γαρνίρισμα

 

Για τη μαρέγκα

  • 250 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 8 αυγά)
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κακάο
Μερίδες 10 - 12
Προετοιμασία 45΄ Ψήσιμο Περίπου 4 ώρες

Διαδικασία

 

Μαρέγκα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά, σαν βροχή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενσωματωθεί εντελώς το κοσκινισμένο μείγμα στη μαρέγκα. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα ίσιο κορνέ (χωρίς δοντάκια).

 

Σχηματίζουμε πάνω στη λαμαρίνα με τη λαδόκολλα έναν μαρεγκένιο δίσκο και τον βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 4 ώρες. Τον βγάζουμε από το φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει. Καταλαβαίνουμε ότι η μαρέγκα μας έχει ψηθεί σωστά όταν ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Γεμίζουμε τη μαρέγκα με το παγωτό Carte d' Or φράουλα μαρέγκα, από πάνω απλώνουμε με μια σπάτουλα τη σαντιγί και γαρνίρουμε με τις φράουλες και λίγες νιφάδες σοκολάτας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ