Παστάκι με βάση μπράουνι, παγωτό μάφιν και φράουλα

{
}
Υλικά
  • 500 γρ. παγωτό Carte d' Or μάφιν από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt  
  • 500 γρ. παγωτό Carte d' Or φράουλα από το Carte D' Or 1.8lt  
  • σιρόπι φράουλας, για γαρνίρισμα
  • 16 φράουλες ολόκληρες, πλυμένες και καθαρισμένες

 

Μπράουνι

  • 150 γρ. κουβερτούρα 66% - 70% κακάο, τεμαχισμένη
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 2 κουτ. σούπας (κοφτές) κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, κομμένη σε κομματάκια, ή σταγόνες κουβερτούρας
Μερίδες 16
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 25΄ - 30΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι διαστάσεων περίπου 20x30 εκ.

Λιώνουμε την κουβερτούρα (66% - 70% κακάο) με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούμε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, ενώ στη δεύτερη βάζουμε τα υλικά σε πλαστικό μπολ κατάλληλο για μικροκύματα και ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600 W, για μερικά δευτερόλεπτα, ανοίγοντας ενδιάμεσα το φούρνο για να ανακατέψουμε το μείγμα.

 

Αφού λιώσουν τα υλικά και γίνουν ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα, αποσύρουμε από το μπεν μαρί (ή τα μικροκύματα) και προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε στη σειρά το αλεύρι, το αλάτι και τα κομματάκια κουβερτούρας (50% - 55% κακάο). Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

 

Ξεφορμάρουμε το μπράουνι. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαστάσεων 20x30 εκ. και με ύψος πάνω από 5 εκ. πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα ή ταψί. Βάζουμε μέσα το μπράουνι και από πάνω αλείφουμε με μια σπάτουλα το παγωτό μάφιν. Από πάνω απλώνουμε το παγωτό Carte D' Or φράουλα. Αν δεν έχουμε τόσο ψηλό τσέρκι, φορμάρουμε τα δύο παγωτά και στη συνέχεια τα ακουμπάμε πάνω στο μπράουνι. Κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα παστάκια. Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι φράουλας και μια ολόκληρη φράουλα. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ