Παγωτό στρατσιατέλα με σος σοκολάτας
- 500 – 600 γρ. παγωτό Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια από το Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια 1.8lt
- 200 γρ. νερό
- 180 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. κακάο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- τρίμματα σοκολάτας, για γαρνίρισμα
ΔιαδικασίαΡίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις περάσει ένα λεπτό, σταματάμε να ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε στη βάση ενός ποτηριού για νερό, λίγο παγωτό Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια και περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας σος. Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο για ακόμη 5 ποτήρια. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ. Γαρνίρουμε το κάθε ποτήρι με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρίμμα σοκολάτας.