Ρολό σοκολάτας με γέμιση παγωτό στρατσιατέλα τζιαντούγια
- 250 - 300 γρ. παγωτό Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια από το Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια 1.8lt
Για τη βάση
- 4 αυγά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. κακάο
- 50 γρ. κορν φλάουρ
Για την επικάλυψη
- 150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
Διαδικασία
Βάση
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά στον κάδο κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, που έχουμε βάλει στη λαμαρίνα του φούρνου, σε πάχος 1 εκ., και το ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά. Βγάζουμε τη βάση και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
Επικάλυψη
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη ως εξής: Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να γίνει σοκολατένιο το μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψάκι για να κρυώσει λίγο και να σφίξει.
Συναρμολόγηση
Απλώνουμε πάνω στη βάση το παγωτό Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια, ώστε να είναι παντού ισόπαχο και τυλίγουμε τη βάση σε ρολό. Περιχύνουμε με την επικάλυψη και περιμένουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε μερίδες της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και κερασάκια μαρασκίνο.