Η πιο γλυκιά διπλωματική
Για το μεταπτυχιακό της με θέμα «Master of Advanced Studies in Luxury», στην σχολή γραφικών τεχνών ECAL στη Λωζάννη, η Elsa Lambinet δημιούργησε την πιο λαχταριστή διπλωματική εργασία. Μετέτρεψε τρία διαφορετικά είδη σοκολάτας -μπίτερ, άσπρη και γάλακτος- σε καλούπια-κελύφη με υποδοχές και εσοχές ώστε να φιλοξενούν 2 πρόσθετα συστατικά· γέμιση και επικάλυψη. Με αυτό τον τρόπο, η επιλογή της σύστασης του σοκολατακίου ανάγεται στο προσωπικό γούστο του «δοκιμαστή». Αυτός επιλέγει την αρχική σοκολάτα, τη γέμιση (βάφλα, νουγκά, μπισκότο ή καραμέλα) και την επικάλυψη (ξηροί καρποί, φρούτα ή σιρόπι) που αρμόζει στην κάθε στιγμή και την διάθεσή του. Η διπλωματική φέρει τον τίτλο «Sweet Play» και είναι όντως ένα γλυκό παιχνίδι με τα χρώματα, τις γεύσεις, τις υφές και τελικά την διάθεση του καθενός να πειραματιστεί για ώρες αφού έχει την ελευθερία να επιλέξει ανάμεσα σε ένα εύρος γεύσεων. Η εργασία έτυχε του θαυμασμού όλης της κριτικής επιτροπής και η Lambinet αποφοίτησε με «Άριστα». Για την κατασκευή των σοκολατένιων καλουπιών η 24χρονη φοιτήτρια συνεργάστηκε με τον ελβετικό οίκο σοκολάτας Blondel.
Σήμερα, η Elsa Lambinet μαθητεύει δίπλα στον διάσημο σχεδιαστή Philip Starck· ο ίδιος την εντόπισε στην έκθεση Design 2011 στο Μιλάνο όπου η περί ης ο λόγος συμμετείχε με ένα project για τον οίκο Baccarat.