Διαγωνισμός Γίνε ζαχαροπλάστης 2013

Σε ποιο γλυκό θα διαγωνιστούν τα παιδιά;

{
Φωτογραφίες ΝΤΙΑΝΑ ΚΑΡΤΣΑΓΚΟΥΛΗ
}

Πρώτη μέρα του διαγωνισμού. Από τις 10 το πρωί βρισκόμαστε στη σχολή Le Monde για να συντονίσουμε τις εγγραφές της πρώτης ομάδας παιδιών, 52 τον αριθμό. Απόντες: 1. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην αίθουσα του σεμιναρίου, όπου ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει βήμα-βήμα το γλυκό που έχει επιλέξει για τον ημιτελικό του διαγωνισμού. Την συνταγή την γνωρίζαμε ελάχιστοι, για να μη διαρρεύσει. Τώρα μπορούμε να την ανακοινώσουμε: τούρτα κονκόρντ. Σας θυμίζει κάτι; Οι πιστοί αναγνώστες ίσως θυμούνται την συνταγή που είχαμε βάλει στο τεύχος 6. Πρόκειται για μια σοκολατένια τούρτα με βάση από σοκολατένια μαρέγκα και μπαστούνια μαρέγκας ως επικάλυψη. 

 

Τι γίνεται αυτή τη στιγμή; Ο Στέλιος εξηγεί τα μυστικά του ψησίματος και απαντάει στις δεκάδες ερωτήσεις. Πώς χτυπάμε τη μαρέγκα; Πειράζει να ανοίξουμε το φούρνο; Πώς ξέρουμε ότι έχει ψηθεί; Χρειάζεται ζάχαρη, κρεμμόριο, λεμόνι; Γίνεται και με λιωμένη σοκολάτα αντί κακάο; Μάθημα κανονικό. Έξω από την αίθουσα έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν οι επόμενοι. Για να δούμε αν θα έχουμε απώλειες σε αυτό το γκρουπ... Το επόμενο σεμινάριο ξεκινάει στις 15.00, αλλά στο ενδιάμεσο ο Στέλιος Παρλιάρος θα ξαναφτιάξει το γλυκό για εσάς που μας διαβάζετε από το ίντερνετ. Η σκηνοθέτις μας Κωνσταντίνα Βούλγαρη με το συνεργείο της έχει πάρει θέσεις, έχει στήσει τις κάμερες και περιμένει να δώσει το σύνθημα της έναρξης για το γύρισμα, όταν σχολάσει η τάξη. Σε λίγο καιρό λοιπόν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο από την ιστοσελίδα μας. 

 

Είμαστε έτοιμοι σχεδόν για το ντριν της λήξης. Ακούω χειροκροτήματα. Τα λέμε αργότερα...

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ