Ξαναμαγειρέψτε την παράδοση
Είκοσι νικητές θα κερδίσουν δώρα συνολικής αξίας 25.000€ από το Γαστρονόμο & τη Fissler!
Τι πρέπει να κάνετε;
Μαγειρέψτε τις συνταγές του τόπου καταγωγής σας προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά, χρησιμοποιώντας μοντέρνες τεχνικές, αλλάζοντας κάτι στο μαγείρεμα ή στην παρουσίαση του φαγητού. Γράψτε αναλυτικά τη συνταγή και στείλτε τη σ’ εμάς. Οι σεφ και η συντακτική ομάδα του περιοδικού θα παραλάβουν τις συνταγές, θα τις διαβάσουν προσεκτικά και θα επιλέξουν τις καλύτερες.
Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή είναι τα εξής:
• Η συνταγή πρέπει να «βγαίνει». Πρέπει να υπάρχουν ακριβείς δοσολογίες για όλα τα υλικά (εκτός από αλατοπίπερο), να μην παραλείπονται υλικά στην εκτέλεση της συνταγής, ούτε να εμφανίζονται στη διαδικασία υλικά για τα οποία δεν δίνεται δοσολογία.
• Η πρωτοτυπία σε συνδυασμό με τη νοστιμιά.
• Η συνταγή πρέπει να συνοδεύεται από ένα μικρό εισαγωγικό κείμενο στο οποίο θα αναφέρετε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή της αλλά και τις δημιουργικές παρεμβάσεις που έχετε κάνει.
Προσοχή: Η συνταγή που θα μας στείλετε πρέπει να είναι δική σας και όχι αντιγραμμένη από sites, blogs, περιοδικά ή βιβλία μαγειρικής.
Πόσο θα διαρκέσει ο διαγωνισμός;
Ο διαγωνισμός ήδη «τρέχει» - μη χάνετε καιρό. Η προθεσμία για να δηλώσετε συμμετοχή λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2014.
Πού θα στείλετε τη συνταγή;
- Μέσω email στο contest@gastronomos.gr Μέσω φαξ στο 210-48.08.202. Θα πρέπει να γράψετε «υπ’ όψιν περιοδικού “Γαστρονόμος”».
- Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2, Τ.Κ. 18547, Νέο Φάληρο, βάζοντας οπωσδήποτε την ένδειξη «Για το διαγωνισμό του περιοδικού “Γαστρονόμος”».
- Συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.
- Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού εδώ
Προσοχή: Μην ξεχάσετε να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας!
Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;
Στο τεύχος Δεκεμβρίου 2014. Επίσης στο www.gastronomos.gr
ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
1ος Νικητής
Δώρα αξίας 5.530 €
Σκεύη Fissler, Kitchenaid Μίξερ, Δωροεπιταγή Cookshop, Σετ βαλίτσες Delsey, Διαμονή 2 ημερών σε προορισμό με γαστρονομικό ενδιαφέρον, μετρητά
2ος Νικητής
Δώρα αξίας 2.609 €
Σκεύη Fissler, Kitchenaid Μίξερ, Δωροεπιταγή Cookshop
3ος Νικητής
Δώρα αξίας 1.795 €
Σκεύη Fissler, Kitchenaid Μίξερ, Δωροεπιταγή Cookshop
4ος-10ος Νικητής / 7 άτομα
Δώρα αξίας 1.046 € ανά άτομο
Σύνολο πακέτου για 7 άτομα: 7.322 €, Σκεύη Fissler, Δωροεπιταγή Cookshop
11ος-20ός Νικητής / 10 άτομα
Δώρα αξίας 770 € ανά άτομο
Σύνολο πακέτου για 10 άτομα: 7.700 €, Σκεύη Fissler, Δωροεπιταγή Cookshop
(Συνταγή γιορτινή της μαμάς μου που καταγόταν από Ανατολική Θράκη και μου θυμίζει Πρωτοχρονιά και όμορφες οικογενειακές στιγμές)
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι
2-3 κυδώνια
150ml ελαιόλαδο
150ml κόκκινο κρασί κατά προτίμηση ημίγλυκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
10 ντοματάκια roma πολτοποιημένα
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
μπαχάρι σε κόκκους
γλυκιά πάπρικα
αλάτι χοντρό
μαύρο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
μαϊντανό προαιρετικάΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και αμέσως προσθέτουμε το μοσχαράκι σε μικρές μερίδες για σωταριστεί κι αυτό. Μόλις πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές ρίχνουμε χοντροκομμένο το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασάκι. Αφού εξατμιστεί λιγάκι το κρασάκι ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ το αλάτι τους κόκκους μπαχάρι την κόκκινη γλυκιά πάπρικα τα δαφνόφυλλα και αφήνουμε να βράσει για μια ώρα σε σιγανή φωτιά. Κατόπιν κόβουμε τα κυδώνια στα 8 και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 45 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρυζάκι.Μαρία Καρπουχτσή
Θεσσαλονίκη Αγ Παύλος
Αχιλλέως 7 55438