Παγωτό Κανάκη από το 1972
Δεν ανήκω σε αυτούς που μεγάλωσαν με το παγωτό του Κανάκη στην Καλλιθέα, δυστυχώς. Ευτυχώς όμως το δοκίμασα πρώτη φορά σε μια γιαουρτένια εκδοχή του στο εστιατόριο Safka, όπου συνόδευε μια τάρτα από ραβέντι, και ρώτησα για την ταυτότητά του. Σαν παγωμένη κρέμα γιαουρτιού, απαλή, μοσχοβολάει φρεσκάδα από πρώτης τάξεως υλικά. Μετά από σαράντα χρόνια στην παραγωγή, φτιάχνουν σήμερα περίπου 30 γεύσεις. Ξεχώρισα το ξινούτσικο, δροσερό σορμπέ λεμόνι, το αρχοντικό παγωτό γιαούρτι - βύσσινο και το τιραμισού με φρέσκο μασκαρπόνε.
(0)
Σχολιάστε