Δοκιμή

Οι καλύτερες πάστες αμυγδάλου της πόλης

{
}

Υπάρχουν στη ζωή μας από πάντα, αλλά δεδομένες δεν τις θεωρούμε. Διότι καθεμία αποτελεί μια διαφορετική «νουγκατίνια» ερμηνεία.

 

Κωστής - 2,40 € το κομμάτι

Επιλέγοντας τη συγκεκριμένη, στην ουσία αποτίνεις φόρο τιμής σε όλες τις παλιακές γεύσεις που έχουν μείνει ανέπαφες στο χρόνο. Κόντρα σε όλες τις μεταρρυθμιστικές τάσεις της μοντέρνας ή νέας ζαχαροπλαστικής, που θέλουν τις γλυκές μας συνήθειες να ρέπουν πια προς το «άγλυκο», να που μια μπουκιά από τα παλιά σε επαναφέρει στην τάξη: ευμέγεθες κομμάτι, με τρία αρκούντως σιροπιασμένα παντεσπάνια, δύο παχιές στρώσεις γλυκιάς κρέμας και μπόλικη σαντιγί στην επιφάνεια. Και, φυσικά, καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου στη μία πλευρά και στην επιφάνεια, μαζί με το απαραίτητο μαρασκίνο. Άγγελος Ρέντουλας

 

Βάρσος -  2,20 € το κομμάτι

Η αμυγδάλου δεν είναι εύρημα της «νέας ζαχαροπλαστικής» και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει η εκδοχή του Βάρσου. Δύο ξανθωπά παντεσπάνια, σοκολατένια σαντιγί για γέμιση, καβουρδισμένο αμύγδαλο στον περίγυρο. Το κερασάκι στην... πάστα τυλιγμένο μέσα σε έναν μεγαλοπρεπή φιόγκο επίσης από σαντιγί. Μόνο που δεν θα πρότεινα να την πάτε πεσκέσι, γιατί παραείναι ψηλή για το κουτί και το κεφάλι της πατικώνεται. Καλύτερα φάτε τη μόνοι σας. Νένα Δημητρίου

 

 

Zonar's  - 6,50 € το κομμάτι

Μια απτή απόδειξη ότι όταν ο ζαχαροπλάστης έχει κέφια και την απαραίτητη δεξιότητα, μπορεί να αναβαθμίσει με τρεις κινήσεις ένα συμβατικό γλυκό σε «αξιολιγούρευτη» παρασκευή. Χωρίς να παρεκκλίνει ούτε τόσο δα από την ουσία, εν προκειμένω το αμύγδαλο. Το βαρετό παντεσπάνι αντικαθίσταται από ντακουάζ αμυγδάλου αρωματισμένο με κανέλα. Η συνήθως αδιευκρίνιστης φύσεως γέμιση, κάτι σαν «σαντιγοποιημένη» κρέμα ζαχαροπλαστικής, αποκτά τη βαρύτητα μιας κρέμας μαντολάτου, ενώ το άφθονο αμύγδαλο φιλέ της επικάλυψης μπουρδουκλώνεται ευχάριστα με κριτσανιστή ζάχαρη. Μακάρι να προσαρμοζόταν με το ίδιο κέφι και η τιμή στα μνημονιακά δεδομένα. Ρανιώ Νιζαμίδη

 

Μικέ -  2,50 € το κομμάτι

Σοκολατίνα ή αμυγδάλου ήταν το αιώνιο δίλημμα που με βασάνιζε ως παιδί. Στην ουσία, όμως, ψευδοδίλημμα, αφού μπροστά στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου η απόφαση έβγαινε κάθε φορά υπέρ της πρώτης. Μετά από χρόνια, όμως, να που χρειάστηκε να δοκιμάσω μονομιάς όσες λευκές πάστες δεν είχα φάει στη ζωή μου. Διάλεξα την πιο φινετσάτη, σε όψη και σε γεύση. Η κρέμα της είναι αφράτη σαν σαντιγί, με κάτι από τη λεία υφή της μπαβαρουάζ, που παραπέμπει ευθέως σε ζελατίνη. Το αμυγδαλάκι στις δύο πλευρές της και το ζελεδάκι στην κορυφή τής δίνουν μια ντεμοντέ όψη που της ταιριάζει γάντι. Χριστίνα Τζιάλλα

 

 

Κωστής, Σαρκουδίνου 57 - 59, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-90.15.882.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210- 80.12.472.

Zonar's, Βουκουρεστίου 9, City Link, Αθήνα, τηλ. 210-32.11.158.

Μικέ, Δ. Σούτσου 9, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-64.63.091.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
kiriakisfakia
24.01.2014 | 20:39
ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ZONAR'S ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΣΤΟΣ 9 € ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΞΕΡΗ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ Η ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΥΡΙΣΑ ΠΙΣΩ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ