Τα κρουασάν σοκολάτας που ξεχωρίσαμε
Προσπερνάμε αυτά του εμπορίου, που ιδρώνουν μέσα στη νάιλον σακούλα τους, και ψάχνουμε όσα μοσχοβολούν βούτυρο και καλή σοκολάτα.
Ciao Italia 2,50€ το κομμάτι
Μπορεί, κύριοι, να μην είμαστε κομψοί και αριστοτεχνικά καμωμένοι, μπορεί να κατηγορηθούμε ως λαϊκοί για την ξεχειλίζουσα γέμιση, για το φαντεζί, υπερβολικό γλάσο, ακόμη και για το ότι δεν προερχόμαστε από ζαχαροπλαστείο. Και όμως, όλοι εσείς οι δήθεν λάτρεις του εκλεκτού, πού αλλού νομίζετε πως θα βρείτε τόση νοστιμιά σε κρουασάν στις 4 τα ξημερώματα; Γεύση παιδικής λιχουδιάς, σφολιάτα αφράτη. Ξεμεθάει, εγγυημένα. Ζητήστε το ανάμεικτο. Νένα Δημητρίου
Λυκαβηττός1,50€ το κομμάτι
Των άτιμων των Παριζιάνων είναι αλλιώς: ροδοψημένο, τραγανό το ντύμα του, αφράτο το εσωτερικό του, με τις στρώσεις της σφολιάτας διακριτές, σαν τις σελίδες αγαπημένου, πολυδιαβασμένου βιβλίου με ράχη τσακισμένη. Σοκολάτα στην ημισέληνό τους δεν βάζουν. Εχουν τα pain du chocolat για τους φαν. Στα καθ’ ημάς και τα δύο είδη δεινοπαθούν, ζέχνουν βιομηχανίλα, είναι πανιασμένα, χάλια. Ετούτο το pain είναι άξιο δοκιμής: ροδαλό, όσο επίπεδο πρέπει, γευστικό, με καλό άρωμα και με δύο σουραύλια μαύρης, ευλογημένης πίκρας στα ενδότερα. I do. Άγγελος Ρέντουλας
Paul2€ το κομμάτι
Ετούτο έθεσε τον πήχυ για να κρίνουμε όλα τα υπόλοιπα. Και ήταν αυτό που -κατά γενική ομολογία- αναγορεύτηκε ΤΟ κρουασάν. Και ας μην είναι. Τυπικώς ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των βιεννουαζερί και στον συγκεκριμένο φούρνο θα το αναζητήσετε με το όνομα gourmandise. Το χαρακτηριστικό του είναι το μακρόστενο, παντοφλέ σχήμα και η γέμισή του, που, εκτός από σοκολάτα, περιέχει και μια βελούδινη κρέμα κατσαρόλας. Απλώς φάτε το. Χριστίνα Τζιάλλα
- Paul, Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 36 32 352.
- Ciao Italia, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγιος Σώστης, 210 93 74 543.
- Λυκαβηττός, Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ. 210 72 11 348.