Ιούνιος 2013
Για τα έκτα γενέθλια της κόρης της Μυρτώς, η Νίκη Λιούσα έφτιαξε τη σαρλότ με μασκαρπόνε και φράουλες (τεύχος 30, σελ. 64).
Η Ιωάννα Λογοθέτη προτίμησε την τούρτα μόκα με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (τεύχος 30, σελ. 71) από το πασχαλινό τεύχος των Γλυκών Ιστοριών.
Η Νατάσα έκανε πολλές από τις συνταγές που βρήκε στο τεύχος Μαΐου. Εμείς σας δείχνουμε αυτήν τη lemon pie (τεύχος 31, σελ. 49).
Για την μικρή της κόρη Ιωάννα έφτιαξε αυτά τα υπέροχα μπισκότα μενταγιόν (τεύχος 24, σελ. 116) η Μαρία Κοζάρη – Κακούρη.
Αυτήν την ευχή δίνει η Κωνσταντίνα Πλίτσα στον Βασίλη για τα γενέθλιά του, μαζί με μερικά χωνάκια με κέικ πορτοκάλι και μήλο και επικάλυψη κρέμα τυριού.
Η Πετρίνα Γιαννάκου φτιάχνει συνεχώς διάφορα γλυκά για τις φίλες της, τα οποία όμως εκείνη μόνο δοκιμάζει για να διατηρήσει τη σιλουέτα της. Εδώ απεικονίζεται η σοκολατένια τούρτα βάτραχος (τεύχος 18, σελ. 111) χωρίς όμως το βάτραχο, αλλά με δική της ροζ διακόσμηση.
Άλλη μια υπέροχη δημιουργία δια χειρός Μαρίας Κοζάρη – Κακούρη· πανακότα με γάλα καρύδας και ανανά (τεύχος 32, σελ. 50).
Η Βασιλική Μιμήτου, δηλώνει ότι αν ήταν στο χέρι της η διατροφή της θα αποτελούνταν μόνο από γλυκά. Αν είναι τόσο υπέροχα όσο αυτή η τούρτα αμυγδάλου (τεύχος 19, σελ. 45) που έφτιαξε για τα γενέθλια του φίλου της, τότε έχει απόλυτο δίκιο.
Μία από τις αγαπημένες μας συνταγές δια χειρός Κατερίνας Χαρίτου (τεύχος 4, σελ. 48).
Η Ξανθή Παπαδημητρίου από το Αγρίνιο εμπνεύστηκε αυτά τα γλειφιτζουράκια για την κόρη της και τους φίλους της.
Αντί για τούρτα, επέλεξε έναν πιο πρωτότυπο τρόπο η Μαρία Ταξιάρχη από την Πάτρα, για να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» στη φίλη της, Σίσσυ.
Η Oana από την Αθήνα, όχι μόνο έφτιαξε τη διάσημη sachertorte (τεύχος 17, σελ. 124), αλλά της έδωσε και πολύ όμορφο styling.
Η Άννα Κοκκινοπούλου κερνάει τους φίλους της ένα δροσερό γλυκό από το τεύχος 24 (σελ. 66).
Μικρά φινανσιέ με φέτα, ρίγανη και λιαστή ντομάτα (τεύχος 25, σελ.76) έφτιαξε η Φωτεινή Χατζήνα από το όμορφο Λιτόχωρο Πιερίας.
Η Βασιλική Παύλου επέλεξε ένα ιδιαίτερο υλικό για να αναδείξει τη γλυκιά της δημιουργία (τεύχος 4,σελ. 70).
Χωνάκι παγωτού με μπάλα από σοκολατένιο κέικ και γλάσο. Μια δημιουργική πρόταση από τη Μυρτώ Σταματοπούλου.
Η τούρτα γενεθλίων (τεύχος 6, σελ. 42) της Ανθής, που έκλεισε τα 6, από τα χέρια της μητέρας της, Λίτσας Τούνη.
Ακόμη πιο γλυκό και από τα κάπκεϊκ σοκολάτας (τεύχος 12, σελ. 118) που έφτιαξε η 17χρονη Παναγιώτα Φλεμοτόμου, είναι το χαμόγελό της.
Η Τίνα Στίνη είναι μόνιμη παρουσία στην αλληλογραφία μας και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό. Ανάμεσα σε πολλές λιχουδιές που μας έστειλε (κικ με ταχίνι και κομμάτια σοκολάτας, μπράουνι με ελαιόλαδο χωρίς αυγά, μωσαϊκό με χαλβά, νηστήσιμα σκαλτσούνια κ.ά.) και αυτές οι λαχταριστές ράβδοι με ταχίνι, σοκολάτα και αμύγδαλα (Τεύχος 29, σελ.76).
Στείλτε μας φωτογραφίες με γλυκά που έχετε φτιάξει από τις Γλυκές Ιστορίες στο Facebook ή στο info@glykesistories.gr