Οκτώβριος 2013
Κοκάκια
Ν.Φ. μέσω email«Μόλις πήρα στα χέρια μου το τεύχος Οκτωβρίου και μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω την συνταγή των κοκ (τ. 35, σελ. 81) !! Είχαν μεγάλη επιτυχία....άρεσαν σε όλους... ελπίζω να αρέσουν και σε εσάς.... Εύχομαι πολλές και καλές επιτυχίες στο περιοδικό σας...»
Αφράτο κέικ με κρέμα μασκαρπόνε και λεμόνι
Μαϊράμ Λαζιάν μέσω email«Για μένα, οι συνταγές από τις Γλυκές Ιστορίες είναι ουσιαστικά μια αποθεραπεία από την Καθημερινότητα. Να είστε όλοι καλά»
(τ. 25, σελ. 36)
Τούρτα γενεθλίων
Αναστασία Παπαδημητρίου μέσω email«Για τα γεvέθλια μου επέλεξα να φτιάξω την τούρτα με άσπρη και μαύρη σοκολάτα (τ. 30, σελ. 68). Ήταν απλά υπέροχη, όπως και οι υπόλοιπες συνταγές που έχω φτιάξει απο το περιοδικό σας!»
Κέρασμα
Μαϊράμ Λαζιάν μέσω emailΜπισκότα βουτούρου (τ. 34, σελ. 70)
Γλυκό αντίο
Τάνια Δόμβρου μέσω email«Black forest από το τεύχος 12 για να αποχαιρετήσουμε γλυκά τον φίλο μας τον Κώστα μια μέρα πριν φύγει από την Καβάλα.»
Για το πρωινό
Ευδοξία Παπαδογεωργάκη μέσω email«Έφτιαξα τα Φιογκάκια με μήλο για πρωινό (τ. 34, σελ. 73) και εξαφανίστηκαν αμέσως!!! (Με την διαφορά ότι αντί για Φιογκάκια τα έκανα τριανταφυλλάκια). Ήταν πεντανόστιμα και συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το γάλα! Σίγουρα θα συνοδεύουν τα χειμωνιάτικα κυριακάτικα πρωινά μας!»
Καπέλα Χάρι Πότερ
Ιωάννα Μπάτσαλα μέσω email«Αγαπητέ ζαχαροπλάστη, καλή σου μέρα! Εκτιμούμε οικογενειακώς τη δουλειά σου! Εδώ σού επισυνάπτω τα καπέλα του Χάρι Πότερ! Τα έκανα σε βραδινό τραπέζι και ενθουσίασαν τους καλεσμένους!»
Παλιομοδίτικη μους σοκολάτα σε σαρλότ
Ειρήνη Σουλακέλλη μέσω email«Ονομάζομαι Ειρήνη Σουλακέλλη και είμαι φοιτήτρια. Έχω βάλει σκοπό να κάνω πιο γλυκιά την καθημερινότητα όσων βρίσκονται γύρω μου. Νομίζω κάνω καλή δουλειά ε;
Το γλυκό είναι μία παλιομοδίτικη μους σοκολάτα σε σαρλότ. (Τεύχος 27, σελίδα 54)»
Chelsea buns με κάσταρντ και σοκολάτα
Καρναχωρίτη Χριστίνα μέσω email«Είναι ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας!! Βέβαια έγιναν ανάρπαστα από τα πρώτα λεπτά!! Ειδικά τα μπανς με σοκολάτα! (τεύχος 34, σελ. 76)»
Τούρτα σοκολάτα με ζελέ αχλάδι
Ιφιγένεια Γ. μέσω email«Η τούρτα του περσινού διαγωνισμού έγινε ανάρπαστη!» (δείτε τη συνταγή εδώ)
«Ενθουσιάστηκα με τον νέο σχεδιασμό του περιοδικού. Είναι τόσο όμορφα οργανωμένο και με πληθώρα θεμάτων. Κάθε μήνα περιμένω πώς και πώς να το δω στο ράφι του περίπτερου της γειτονιάς μου και να το πάρω στα χέρια μου. Η στιγμή που το ξεφυλλίζω αποτελεί για μένα ολόκληρη ιεροτελεστία. Συνήθως είναι απόγευμα, είμαι μόνη μου στο σπίτι, κάθομαι στον καναπέ μου και με ένα πιάτο σπιτικό γλυκό δίπλα μου, αρχίζω να ξεφυλλλίζω τον μαγικό κόσμο του Παρλιάρου και των συνεργατών του. Μπράβο σ'όλους σας!! Σας στέλνω κι εγώ με τη σειρά μου φωτογραφίες από κάποιες συνταγές που δοκίμασα.»
«Μετά το άρθρο σας που αφορούσε την προκλητική συνταγή "Γλυκό του κουταλιού με πατζάρι & πιπερόριζα"... με πείσατε να το τολμήσω και πραγματικά το απόλαυσαν τα μέλη της οικογένειάς μου αλλά και μερικοί φίλοι, γιατί έγινε ανάρπαστο. Ετοιμάζω ήδη δεύτερη δόση»
«Κάλεσα τις φίλες μου για καφέ και δεν έμεινε ψίχουλο από τη sachertorte του Γρηγόρη Γαστεράτου.»
«Μπορεί η εμφάνιση να μην είναι όπως στο περιοδικό, αλλά η γεύση ήταν κάτι το μοναδικό!» (τεύχος 27, σελ. 50)
«Τέλεια παρέα για τον καφέ όλης της οικογένειας αποτέλεσε αυτή η καρυδόπιτα!!» (τεύχος 34, σελ.30)
«Εφτιαξα από το τεύχος 34 τα Chelsea Buns, τα οποία ήσαν υπέροχα κ καταναλώθηκαν άμεσα.»
«Η Lemon pie - Τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα (τεύχος 31, σελ. 49) εξαιρετική!»
Για την Καρυδόπιτα με κρέμα τυριού: (τεύχος 12, σελ. 104) «Για να πω την αλήθεια περίμενα οτι θα είναι ωραίο, αλλα όχι τόσο!! Κατατάσσεται στα ωραιότερα που έχω φάει.. την έφτιαξα λίγο πριν ανακοινώσετε το θέμα του τεύχους Σεπτεμβρίου, και με την ευκαιρία να πω, πως ήταν πολύ ωραίο τεύχος..!!»
«Σας αποστέλλω τα chelsea buns που ομολογουμένως ήταν εξαίσια»
«Τούρτα σοκολάτας μπίτερ! Είναι πλέον η κλασική και αγαπημένη μου! Την φτιάχνω πολύ συχνά αφού η σοκολάτα αγαπιέται απο όλους σχεδόν! Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα γενέθλια της ανεψιάς καλής μου φίλης, η οποία ζήτησε και το συγκεκριμένο στολισμό μια που έγινε αρχές Ιουνίου και ετοιμαζόταν για διακοπές!»
«Γέμισα τα μισά ψωμάκια με κρέμα και μαρμελάδα φράουλα με βανίλια (τεύχος 21, σελ.56) και τα υπόλοιπα με κρέμα και σοκοπάστα .... Έγιναν ανάρπαστα!!!!!!»
«Είναι απλή μους και η αγαπημένη μου! Από την τούρτα με μπράουνι» (τεύχος 6, σελ. 103)
«Με λένε Καραμπλακα Σοφία και μόλις έφτιαξα την μπλακ φόρεστ με βάση καρυδόπιτα.»
«Σήμερα (28/09) είναι τα γενέθλιά μου αλλά αντί για τούρτα ως ήθισται εγώ έφτιαξα έναν παγωμένο κορμό-μωσαϊκό (τ. 22 - σελ. 40) και είναι πραγματικά νοστιμότατος..!!!»
«Συγχαρητήρια για το διαγωνισμό, ήταν όλα άψογα οργανωμένα! Πέρασα πολύ ωραία και χάρηκα πολύ που σας είδα από κοντά!» Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες (Τεύχος 5, σελ.64)
«Τούρτα Σοκολάτα με καρύδα (τεύχος 11, σελ. 44) για τα γενέθλια του Λέανδρου, από την κοπέλα του Ελένη Πέππα»
«Καλησπέρα στον Κο Παρλιάρο και την παρέα του! Κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούργιο τεύχος (τα έχω όλα, από το Νο1 μέχρι και το τελευταίο), το ξεφυλλίζω, ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στις συνταγές και σημειώνω αυτές που με ενδιαφέρουν περισσότερο. Χτες έφτιαξα τα σταφιδοψωμάκια και σας στέλνω μια φωτογραφία. Έγιναν ανάρπαστα (και όχι μόνο από τα παιδιά!). Ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στη ζωή μου και τη γλυκάνατε, όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω να συνεχίσετε για πολλά ακόμα. (τεύχος 34, σελ. 72)»
Στείλτε μας φωτογραφίες με γλυκά που έχετε φτιάξει από τις Γλυκές Ιστορίες στο Facebook ή στο info@glykesistories.gr.