Νοέμβριος 2013
Τάρτα μερέντα-μπισκότα
Μαϊράμ Λαζιάν μέσω emailΤάρτα με μερέντα και μπισκότα (τ.31, σελ. 111)
Μπατόν σαλέ
Γεωργία μέσω emailΗ Γεωργία από την Πετρούπολη έφτιαξε μπατόν σαλέ με μαύρο σουσάμι και μαχλέπι από το πρώτο τεύχος (Σεπτέμβριος 2013) των Αλμυρών Ιστοριών.
(από πάνω αριστερά και αριστερόστροφα):
Καρυδόπιτα με μήλο (τεύχος 34, σελ 26) Τούρτα με άσπρη και μαύρη σοκολάτα (τεύχος 30, σελ. 68) Καταϊφι με κρέμα (τεύχος 28, σελ. 40) Κεικ με λεμόνι χωρίς το κακάο της συνταγής (τεύχος 6, σελ. 80) και βουτυρόκρεμα με limoncello (τεύχος 13, σελ. 136)
Τη δική της εκδοχή της τούρτας του διαγωνισμού «Γίνε Ζαχαροπλάστης» (τούρτα πραλίνα με μπισκότο φουντουκιού, τ. 35, σελ. 114) έφτιαξε η Μαριξένια Οκομούσογλου.
Η 14χρονη Κατερίνα έφτιαξε το γλυκό του τελικού του διαγωνισμού «Γίνε Ζαχαροπλάστης», δηλαδή την τούρτα πραλίνα με μπισκότο φουντουκιού (τ. 35, σελ. 114) για τα γενέθλια του μπαμπά της.
Το cheesecake της Νέας Υόρκης (τ. 9, σελ. 36) έφτιαξε η Ειρήνη Παναγιωτοπούλου από την Κεφαλονιά.
Η Νόνη Αναγνωστοπούλου μόλις πήρε στα χέρια της το νέο τεύχος των Γλυκών Ιστοριών έφτιαξε το Κεΐκ Ο Σοκολά από το βιβλίο του μήνα Cacao Vanille. «Ίσως το καλύτερο τεύχος σας για εμένα...καθώς δηλώνω λάτρης της σοκολάτας...» μάς γράφει.
(τεύχος 36, σελ. 14)
Η Αναστασία Προδρόμου από τη Θεσσαλονίκη αποφάσισε φέτος να επιχειρήσει να φτιάξει μόνη της τις τούρτες των παιδιών της, Ιωάννη και Αλέξανδρου, 8 ετών και 7 ετών αντίστοιχα. Η λευκή τούρτα τεσσάρων επιπέδων είναι από το τεύχος 31 (σελ. 30) και η άλλη από το τεύχος 29 (σελ. 37, η διακόσμηση με μαύρο σταφύλι είναι προσθήκη της Αναστασίας).
Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι και άρωμα εσπεριδοειδή (τ. 35, σελ.32).
Η Ειρήνη έφτιαξε αυτήν την εντυπωσιακή τούρτα (κέικ με μαρμελάδα φράουλα και βουτυρόκρεμα, τ. 25, σελ. 34) για τα δεύτερα γενέθλια του γιου της.
Εκτός από το γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα της φωτογραφίας (τ. 35, σελ. 26), που περιμένει ανυπόμονα η κόρη της Άννα Μαρία, η Ελένη Φραγκοπούλου μάς λέει πως, αν και η ίδια δεν τρώει γαλακτομπούρεκο, έχει ήδη φτιάξει 3 παραλλαγές από το τεύχος 35.
Η Αναστασία Μάρτη μάς λέει πως η τούρτα βαλίτσα (μωσαϊκό με ζαχαρόπαστα, τεύχος 8, σελ. 96) δημιουργήθηκε για τα γενέθλια του φίλου της, Σέργιου, ο οποίος έχει ταξιδέψει - μείνει σε αυτά τα μέρη. Όσο για τα υπόλοιπα: Σοκολατένιο κείκ - ζαχαρόπαστα (με βανίλια αντί για λεμόνι) - τα δυο πρώτα κείκ (τεύχος 6, σελ. 80), με γκανάζ (τεύχος σελ. 116). Γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι - ζαχαρόπαστα (τεύχος 2, σελ. 88) και βουτυροκρεμα με υποβρύχιο και quantro (τεύχος 13, σελ. 136), όλες ζωγραφισμένες με πινέλο.
Η Άρτεμις Πλανάκη απο τα Χανιά έφτιαξε τρούφες μωσαϊκό (τ. 35, σελ.97) για την 28η Οκτωβρίου και, από όσο μάς ενημερώνει, έμεινε μονο η φωτογραφια να τις θυμίζει!
Η Άσπα από τη Μυτιλήνη φτιάχνει το γαλακτομπούρεκο από το τεύχος 35 (σελ. 24).
Η Άρτεμις και η Θάλεια, 15 ετών, έφτιαξαν για τη γιορτή της πρώτης ψητές τρούφες σοκολάτας (τ. 26, σελ. 64), και, όπως μας ενημερώνουν, έκαναν θραύση στο σχολείο.
Τη μουσταλευριά του τεύχους 4 (σελ. 75) επέλεξε να φτιάξει η Αναστασία Μάρτη.
Ο Μιχάλης Γεννάτος έφτιαξε υγρό κέικ σοκολάτας με αχλάδια και πιπέρια από το τεύχος 26 (σελ.37)
Η Αναστασία Μάρτη μάς λέει πως, αφού της έφυγε ο φόβος για τα μακαρόν στο σεμινάριο του κ. Παρλιάρου, επιχείρησε να τα φτιάξει στα γενέθλιά της. Τα "τριανταφυλλάκια" τα γέμισε με γκανάζ μαύρης σοκολάτας με ρούμι, τα "φορεματάκια" βουτυρόκρεμα - λεμόνι με φράουλα (τεύχος 13 σελ. 136) και τα ζωγράφισε με πινέλο και μαρκαδοράκι.
Τι ενώνει τις λαχαριστές τούρτες της φωτογραφίας, της Ελένης Κωνσταντινίδου; Όλες κρύβουν στο εσωτερικό τους τη μους σοκολάτα από το τεύχος 6 (σελ. 103).
Η Μαριξένια Οκομούσογλου από το Ηράκλειο φτιάχνει buns: chelsea buns (τεύχος 34, σελ. 70) και μπανς με σάλτσα καραμέλας (τεύχος 34, σελ. 78).
Η Έλενα Παυλίδου από τον Πειραιά έφτιαξε για τα γενέθλια της αδερφής της την τούρτα με βάση από μπράουνι και μους σοκολάτας του τεύχους 6 (σελ. 103), συμπληρώνοντας έναν φράχτη από πουράκια και, όπως μας ενημερώνει, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!
Τα συγχαρητήριά της για το σοκολατένιο τεύχος στέλνει η Τίνα Στίνη, μαζί με φωτογραφίες από Μπισκότα Βουτύρου (Τεύχος 34, σελ.67) και Τρούφες Μωσαϊκό (Τεύχος 35, σελ. 97) που έφτιαξε πρόσφατα. «Ευχαριστώ πολύ που δημοσιεύετε τις φωτογραφίες μου στο περιοδικό και στο site. Χαίρομαι πολύ κάθε φορά που τις βλέπω!», μάς γράφει.
Μπισκότα με κρέμα τυριού και μαρμελάδα (τ. 31, σελ. 90).
Η Ματίνα Γούση φτιάχνει μια παραλλαγή από την τούρτα concorte -δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα εδώ.
Τα τρουφάκια του τεύχους 35 (σελ. 97) έφτιαξε η Σοφία Δελημήτρου, και μάς δίνει και ένα ενδιαφέρον τιπ: «...το μόνο που πρόσθεσα είναι ότι έβρεχα τα δάχτυλα μου σε λίγο λικεράκι, και για το άρωμα, και για να κολλήσει καλύτερα η τρούφα.»
Η Δήμητρα Φακή έκανε τη δική της παραλλαγή, προσθέτοντας κομμάτια λευκής σοκολάτας με χρωματιστή τρούφα στην τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι του τεύχους 36 (σελ. 39) και, από όσο μας ενημερώνει «δεν έμεινε ούτε ψίχουλο».
Το γαλακτομπούρεκο της Ελεάνας, από το τεύχος Οκτωβρίου 2013.
Στείλτε μας φωτογραφίες με γλυκά που έχετε φτιάξει από τις Γλυκές Ιστορίες στο Facebook ή στο info@glykesistories.gr.