Ιανουάριος 2014
Τούρτα με μαρέγκα, κάστανο και σοκολάτα
Ελευθερία Κωστάντη μέσω emailΗ Ελευθερία έφτιαξε την τούρτα με μαρέγκα, κάστανο και σοκολάτα (τ, 37, σελ. 56) για την γιορτή του πατέρα της την Πρωτοχρονιά.
Τούρτα με Μαστίχα
Αγγελική Μαντά μέσω email(τ. 36, σελ. 26)
Τρουφάκια με ξηρά φρούτα
Αγγελική Μαντά μέσω emailτ. 27, σελ. 147
Για τη Μαρία
Στέλλα Κελεμένη μέσω emailΗ Στέλλα έφτιαξε την τούρτα για τα γενέθλια της κόρης της, με ζαχαρόπαστα από το πρώτο τεύχος των Γλυκών Ιστοριών (τ. 1, σελ. 110)
Η Κατερίνα φτιάχνει την τούρτα εξωφύλλου του τεύχους 36, αλλά με δικό της, ευφάνταστο ντεκόρ!
Η Ματίνα μάς έστειλε τα γλυκά που επέλεξε να φτιάξει για τη πρωτοχρονιά: Σαρλότ με βανίλια (τ. 37, σελ. 64) και κορμό σοκολάτας με μανταρίνι (τ. 37, σελ. 57)
«Εκπληκτική συνταγή!!! Την επέλεξα για να τη φτιάξω για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι», μας λέει η Αναστασία (τ. 36, σελ. 10).
Η Ματίνα έφτιαξε τούρτα σοκολάτα αμαρέτο (τ. 37, σελ. 50), για δεύτερη φορά, και από όσο μας λέει, ξετρελάθηκαν όσοι την δοκίμασαν.
Σαρλότ με σοκολάτα και ρούμι, χωρίς γλουτένη, με χειροποίητα σαβαγιάρ, (τ. 36, σελ. 55).
Η Μαρίτα στέλνει φωτογραφία της Flan Parisien από το τεύχος 35 (σελ. 82), την οποία έφτιαξε πριν λίγες μέρες.
Για τρίτη φορά κάνει τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ (τ. 37, σελ. 80) η Ιωάννα Καρανάσσου από τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, και είναι τέλεια, όπως μας λέει.
Η Χρύσα έφτιαξε τη βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου (παρακολουθήστε το βίντεο εδώ).
Η Ευτυχία Ντεμίρη αφιερώνει αυτήν τη λαχταριστή τούρτα (τ. 36, σελ. 96) στην αδερφή της, Λυδία, στο Σίδνεϋ.
Η Βαλερύ μας λέει πως έφτιαξε την Τούρτα Σοκολάτα Αμαρέτο (τ. 37, σελ. 50), μαζί με τη μικρή της ξαδέρφη Audrey Braunshausen, δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια από Έλληνες και Βέλγους συγγενείς και αίτημα για μετάφραση της συνταγής στα γαλλικά!
Η Γεωργία έφτιαξε τούρτα καραμέλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι (τ. 37, σελ. 20), και μας στέλνει τη φωτογραφία, μαζί με τις ευχές της για τη νέα χρονιά.
Η Ζωή, που δηλώνει φανατική των Γλυκών Ιστοριών, έφτιαξε την τούρτα καραμέλα (τ. 37, σελ. 20), με περισσότερο παντεσπάνι, για τα γενέθλιά της.
Η Αναστασία φτιάχνει μπισκότα με μπαχαρικά, ζωγραφισμένα με πινέλο, (τεύχος 27, σελ. 156), τα οποία έγιναν και "Χριστουγεννιάτικα στολίδια" τις ημέρες των γιορτών.
Κορμός σοκολάτας με χιώτικο μανταρίνι (τ. 37, σελ. 57), όπως μας λέει η Θεοδοσία Τσατσαρώνη από τη Χίο.
Η Ζωίτσα Καραμανώλη φτιάχνει μπαβαρουάζ σοκολάτας από το τ. 27.
Στην τούρτα με ζαχαρόπαστα ζωγραφισμένη με πινέλο, Μωσαικό (τ. 8, σελ. 96), η Αναστασία Μάρτη μας λέει πως πρόσθεσε και φουντούκια. Όσο για την έμπνευση, από το ελληνικό fan club των green day, για τα γενέθλια του drummer του συγκροτήματος, αποφάσισαν να στείλουν από μια φωτογραφία ώστε να ευχηθεί ο καθένας με το δικό του τρόπο...!
Η Αθηνά από τη Λαμία έφτιαξε το αγαπημένο γαλακτομπούρεκο του Στέλιου Παρλιάρου (τ. 35, σελ. 24)
Cheesecake με βανίλια και βύσσινο (τ. 9, σελ. 46)
Οι ξαδέρφες Μαρία Ράπτη και Βάσω Κανάκη έφτιαξαν την τούρτα βάτραχο (τ. 18, σελ. 111) για τα γενέθλια του γιου της Βάσως και τη δεύτερη για τα τρίδυμα ανήψια τους.
Η Μαριντίνα Μαντούκα από την Κεφαλονιά φτιάχνει τάρτα με καρύδια και μοσχοκάρυδο (τεύχος 37, σελ. 86).
Τούρτα κάστανο (τεύχος 37, σελ. 48)
Ο Κώστας έφτιαξε αλλά δεν δοκίμασε το τριπλό κέικ φουντουκιού (τ. 25, σελ. 31), λόγω της κρέμας, η οποία, όπως μας λέει, θεώρησε πως θα είναι υπερβολικά βουτυράτη για τα γούστα του. Όμως, το γλυκό άρεσε πολύ στους καλεσμένους του!
Η Στέλλα μας λέει πως αυτή η συνταγή από το εορταστικό τεύχος (τ. 37, σελ. 77) είναι η αγαπημένη της και την έχει ήδη φτιάξει πολλές φορές.
Η Στέλλα Φρυδά από τη Χίο έφτιαξε όλο το τεύχος Δεκεμβρίου (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μπεζέδες με σοκολάτα, χριστουγεννιάτικες σπείρες, κοκ) και το φωτογράφισε για εμάς.
Βασιλόπιτα με πορτοκάλι, κράνμπερι, κανέλα και κάρδαμο (τεύχος 37, σελ. 84)
Τούρτα σοκολάτα αμαρέτο (τεύχος 37, σελ. 50)
Κώνος με σου (τεύχος 37, σελ. 38)
Cheesecake με σοκολάτα και φυστίκια (τεύχος 9, σελ. 38)
Στείλτε μας φωτογραφίες με γλυκά που έχετε φτιάξει από τις Γλυκές Ιστορίες στο Facebook ή στο info@glykesistories.gr.