1234...9
Οι βασιλόπιτες
Η παράδοση θέλει την πρωτοτυπία της, γι’ αυτό φέτος το φλουρί το κρύβουμε μέσα σε ζύμη με κάστανο, λεμόνι, γιαούρτι ή μαύρη μπίρα, κάτω από γλάσο, λιωμένη σοκολάτα ή μπόλικη ζάχαρη άχνη.
12345...9
Τα μελομακάρονα
Η μαμά τα προτιμά μελωμένα πολύ· ο μπαμπάς πιο τραγανά, για να συνοδεύει τον καφέ του, ενώ στα παιδιά τούς αρκεί να έχουν σοκολάτα. Πώς τους ικανοποιούμε όλους;
123456...9
Οι κουραμπιέδες
Παραδοσιακά τους θέλουμε να μοσχοβολούν βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ως μοντέρνοι άνθρωποι όμως, δεν μπορέσαμε παρά να πειραματιστούμε και με άλλα υλικά – με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
1234567...9
Πολύχρωμα μακαρόν
Παρά το μικρό τους μέγεθος, αποτελούν δείγμα υψηλής ζαχαροπλαστικής τεχνικής. Απλοποιήσαμε τη συνταγή για να μπορούμε να τα φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι.
12345678...9
Γιορτινοί κορμοί
Ενα επίσημο τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να κλείνει με ένα ιδιαίτερο γλυκό. Προτείνουμε λοιπόν, μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τα Χριστούγεννα να σερβίρουμε και κατιτίς πιο λαμπερό.
123456789
Παράδοση: αφιέρωμα κάστανο
Αυτή την εποχή έχει την τιμητική του σχεδόν σε όλα τα γλυκά. Μαθαίνουμε λοιπόν πώς να το κάνουμε πατέ, μαρμελάδα, κρέμα μέχρι και μαρόν γλασέ, για να μπει σε όλες τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μας.
123456789
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με τζίντζερ
Πήραµε θέση πίσω από τους εργαστηριακούς πάγκους του κορυφαίου ζαχαροπλαστείου «Μέλισσα» και καταγράψαµε µε ευλαβική προσήλωση τα στάδια δηµιουργίας ενός γλυκού-πρόκληση για κάθε ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη. Θα το τολµήσετε;
23456789
Η Κυριακή Βασσάλου ταξιδεύει στο Χριστουγεννιάτικο Mόναχο και καταγράφει τις πιο γλυκές προτάσεις από τη βαυαρική μητρόπολη.
3456789
Για ποτό, στη «Hytra» των εκλεπτυσμένων αντιθέσεων.