Πού θα βρώ: Μάρτσιπαν ή αμυγδαλόπαστα
Το μάρτσιπαν είναι μια μαλακή εύπλαστη πάστα από αλεσμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και ασπράδι. Γίνεται γέμιση σε σοκολατάκια, κόβεται με κουπάτ για να διακοσμήσει γλυκά, πλάθεται σε λουλούδια και ζωάκια ή γίνεται επικάλυψη σε γλυκά. Μάλιστα, η αμυγδαλόπαστα, όπως είναι η ελληνική του ονομασία, είναι η βάση με την οποία φτιάχνουμε τους εργολάβους, με τη διαφορά, οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ζύμη ψήνεται.
Έτοιμο μάρτσιπαν θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με πρώτες ύλες (όπως το Sweet Alchemy, η Ελμάογλου, οι Αφοί Βασιλόπουλοι κ.α).