Καραμελωμένα αμύγδαλα εν τάχει

{
}

Τα καραμελωμένα αμύγδαλα, εκτός από όμορφη εικόνα, προσδίδουν στα γλυκά μας και υπέροχη γεύση. Για να φτιάξουμε καραμελωμένα αμύγδαλα χωρίς να φτιάξουμε δικό μας σιρόπι ή καραμέλα θα χρειαστούμε 200 γρ. αμύγδαλα λευκά (ανάλατα) και 2 κουτ. σούπας σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Ανακατεύουμε καλά τα αμύγδαλα με το σιρόπι και τα απλώνουμε σε μια λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Ύστερα, τα βάζουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη σε χοντρά κομμάτια.