Ασπρισμένα αμύγδαλα και φουντούκια στη στιγμή

{
}

Θέλει η συνταγή ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και έχουμε μόνο ξηρούς καρπούς με τη φλούδα τους; Τους ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και τους καλύπτουμε καλά με κρύο νερό. Ρίχνουμε 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, ζεσταίνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, για 2 λεπτά. Τώρα ξεφλουδίζονται πανεύκολα με τις άκρες των δαχτύλων.