Σαβουαγιάρ αντί παντεσπανιού

{
}

Κάθε συνταγή για τούρτα μπορεί να απλοποιηθεί άμεσα, αντικαθιστώντας το παντεσπάνι ή όποια βάση προτείνει με μπισκότα σαβουαγιάρ, που πωλούνται στο σούπερ μάρκετ.

 

Προμηθευτείτε αρκετά, ώστε να σας φτάσουν για δύο τουλάχιστον στρώσεις. Μπορείτε, επίσης, να μετατρέψετε την τούρτα σε σαρλότ, βάζοντας σαβουαγιάρ γύρω-γύρω στα τοιχώματα από το τσέρκι ή τη φόρμα που χρησιμοποιείτε για τη συναρμολόγηση της τούρτας.

 

Επειδή τα σαβουαγιάρ είναι στεγνά, πρέπει πάντα να τα βουτάτε σε λίγο σιρόπι ή σε χυμό ή σε κάποιο ποτό (π.χ. μαύρο ρούμι, κονιάκ, αμαρέτο κ.λπ.), ή όπως κάνουμε στο τιραμισού, σε ρόφημα καφέ, στο οποίο έχουμε προσθέσει λικέρ.